Laden...

Vier jaar gevangenisstraf voor doodslag op baby

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Vier jaar gevangenisstraf voor doodslag op baby
Den Haag, 19 januari 2021

De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 30-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor doodslag op zijn zoontje van twee maanden oud. De vader heeft de baby krachtig heen en weer geschud, waardoor er hersenletsel is ontstaan en het jongetje is overleden. Ook is hij veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-partner, de moeder van de baby.

Deskundigen

De rechtbank sluit op basis van rapportages van deskundigen uit dat het hersenletsel is veroorzaakt door andere (medische) oorzaken. De man heeft door het schudden van de baby voorwaardelijk opzet gehad op de dood van zijn zoontje. Dat betekent dat hij het risico van zijn handelen heeft aanvaard.

Hoogte straf

Bij de hoogte van de straf heeft de rechtbank overwogen wat er in vergelijkbare zaken aan straffen is opgelegd. Ook heeft de rechtbank rekening gehouden dat deze zaak niet een 'standaard' doodslag zaak betreft en dat de verdachte zal moeten leven met het feit dat door zijn toedoen zijn zoontje is overleden.

 

Bekijk hier de uitspraak.

Uitspraken