Laden...

Cel- en taakstraffen voor omkopen agent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel- en taakstraffen voor omkopen agent
Arnhem, 29 november 2021

De rechtbank veroordeelt 2 mannen tot celstraffen voor het omkopen van een politieagent. Een 28-jarige man uit Tiel krijgt een gevangenisstraf van 3 maanden, terwijl een 28-jarige man uit Woerden 9 maanden de cel in moet. 

De mannen betaalden meerdere keren geld aan een politieagent voor informatie uit politiesystemen. Zo vroeg de man uit Tiel enkele keren om informatie over zichzelf en zijn directe familieleden. 

Coördinerende rol

De man uit Woerden krijgt een hogere straf, omdat hij een belangrijke en coördinerende rol heeft gespeeld bij het tegen betaling verstrekken van politiegegevens aan personen uit het criminele circuit.

Derde verdachte vrijgesproken

Een 35-jarige man uit Tiel die ook moest voorkomen is door de rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Veroordelingen bij politierechter

De zaken van 4 andere mannen zijn behandeld door de politierechter. Eén van hen, een 25-jarige man uit Tiel, is vrijgesproken. De politierechter legt aan de andere mannen een taakstraf op, omdat zij de politieagent 1 keer om informatie hebben gevraagd. Twee mannen uit Utrecht (29 en 31 jaar) krijgen een taakstraf van 100 uur voor het omkopen van de agent. Een 23-jarige man uit Rotterdam krijgt een taakstraf van 70 uur, omdat hij heeft uitgelokt dat de agent informatie uit de politiesystemen aan hem gaf. 

Politieagent zelf al eerder veroordeeld

De politieagent zelf is op 26 maart 2019 door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 maanden.

Uitspraken