Laden...

Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:00 uur
De Centrale Balie

Telefoon

088 361 22 22

Bezoekadres Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond
Plan uw route (google.nl)

Let op: afwijkende parkeeradressen, zie routebeschrijvingen

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg 

Bekijk rechtbank Limburg van binnen.

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Frank Machiels nieuw rechterlijk bestuurslidFrank Machiels nieuw rechterlijk bestuurslidhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Frank-Machiels-nieuw-rechterlijk-bestuurslid.aspxMaastricht/Roermond2-12-2021 23:00:00Mr. F.H. (Frank) Machiels is benoemd tot rechterlijk bestuurslid van de rechtbank Limburg.<p><span>Het bestuur is verheugd om mee te kunnen delen dat mr. F.H. Machiels is benoemd tot rechterlijk bestuurslid van de rechtbank Limburg. Gisteren is de formele goedkeuring van de koning voor deze benoeming ontvangen. Dit gebeurde na het eerdere akkoord van de minister voor Rechtsbescherming op aanbeveling van de Raad voor de rechtspraak. </span><br></p>
10 personen veroordeeld voor grootschalige hennephandel en witwassen vanuit woonwagenkamp Stein10 personen veroordeeld voor grootschalige hennephandel en witwassen vanuit woonwagenkamp Steinhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/10-personen-veroordeeld-voor-grootschalige-hennephandel-en-witwassen-vanuit-woonwagenkamp-Stein.aspxRoermond30-11-2021 23:00:00De rechtbank Limburg heeft woensdag 3 personen veroordeeld voor het maandenlang runnen van een hennephandel vanuit een woonwagenkamp in Stein in 2017. <p>De rechtbank Limburg heeft woensdag 3 personen veroordeeld voor het maandenlang runnen van een hennephandel vanuit een woonwagenkamp in Stein in 2017. Een vierde persoon is veroordeeld voor het bezit van een grote partij softdrugs. Daarnaast is een aantal personen veroordeeld voor het witwassen van grote geldbedragen. Er zijn 2 personen vrijgesproken. De straffen variëren van gevangenisstraffen tot aan taakstraffen.<br></p>
Voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor het dragen van kleding en accessoires met naam en logo van Bandidos Motorcycle Club HollandVoorwaardelijke celstraf en taakstraf voor het dragen van kleding en accessoires met naam en logo van Bandidos Motorcycle Club Hollandhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Voorwaardelijke-celstraf-en-taakstraf-voor-het-dragen-van-kleding-en-accessoires-met-naam-en-logo-van-Bandidos.aspxMaastricht22-11-2021 23:00:00Een verdachte is vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken en een taakstraf van 80 uren voor deelneming aan de voortzetting van de werkzaamheid van de verboden verklaarde Bandidos Motorcycle Club (BMC) Holland.<p><span>Een verdachte is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken en een taakstraf van 80 uren voor deelneming aan de voortzetting van de werkzaamheid van de verboden verklaarde Bandidos Motorcycle Club (BMC) Holland.</span><br></p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.