Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg

Rond de feestdagen zijn wij gesloten op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26, maandag 31 december 2018 en dinsdag 1 januari 2019.

Zie voor meer informatie de pagina feestdagen en bijzondere sluitingsdata.

Contact

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon

088 - 361 22 22

Bezoekadres Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond
Route via Google Maps (google.nl)

Let op: afwijkende parkeeradressen, zie routebeschrijvingen

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg 

Bekijk rechtbank Limburg van binnen.

 

Praktisch

Zittingen

Er zijn dagelijks zittingen van bijna alle rechtsgebieden. De meeste zittingen zijn openbaar.


Regels en procedures


Pers

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Praktische zaken rondom pro-formazitting in zaak Nicky Verstappen 6-12-2018 23:00:00Woensdag 12 december 2018 is bij rechtbank Limburg, locatie Maastricht, de pro-formazitting in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. In dit bericht meer praktische informatie.<p>Op woensdag 12 december 2018 vindt de pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur. De pro-formazitting is openbaar.</p>
12 jaar gevangenisstraf voor doodslag in flat aan Koningsplein Maastricht3-12-2018 23:00:00De rechtbank Limburg heeft vandaag een 23-jarige man uit Griekenland veroordeeld voor doodslag op een 55-jarige man uit Maastricht. De man krijgt een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren.<p>De rechtbank Limburg heeft vandaag een 23-jarige man uit Griekenland veroordeeld voor doodslag op een 55-jarige man uit Maastricht. De man krijgt een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren. De 30-jarige vriendin van de verdachte is van betrokkenheid bij de doodslag vrijgesproken. De 42-jarige man, die de verdachte en zijn vriendin naar de woning van het slachtoffer heeft gebracht, is ook vrijgesproken van betrokkenheid bij de doodslag. Hij is wel veroordeeld tot 152 dagen gevangenisstraf omdat hij de laptop heeft gestolen uit de woning van het overleden slachtoffer.</p>
Huisvesting arbeidsmigranten in mobilehomes kan voorlopig doorgaan29-11-2018 23:00:00Vandaag heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg bepaald dat de huisvesting van 240 arbeidsmigranten in mobilehomes in de gemeente Venray voorlopig kan doorgaan.<p>Vandaag heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg bepaald dat de huisvesting van 240 arbeidsmigranten in mobilehomes in de gemeente Venray voorlopig kan doorgaan.</p>

 

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.