Laden...

Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:00 uur
De Centrale Balie

Telefoon

088 361 22 22

Bezoekadres Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond
Plan uw route (google.nl)

Let op: afwijkende parkeeradressen, zie routebeschrijvingen

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg 

Bekijk rechtbank Limburg van binnen.

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor het dragen van kleding en accessoires met naam en logo van Bandidos Motorcycle Club HollandVoorwaardelijke celstraf en taakstraf voor het dragen van kleding en accessoires met naam en logo van Bandidos Motorcycle Club Hollandhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Voorwaardelijke-celstraf-en-taakstraf-voor-het-dragen-van-kleding-en-accessoires-met-naam-en-logo-van-Bandidos.aspxMaastricht22-11-2021 23:00:00Een verdachte is vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken en een taakstraf van 80 uren voor deelneming aan de voortzetting van de werkzaamheid van de verboden verklaarde Bandidos Motorcycle Club (BMC) Holland.<p><span>Een verdachte is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken en een taakstraf van 80 uren voor deelneming aan de voortzetting van de werkzaamheid van de verboden verklaarde Bandidos Motorcycle Club (BMC) Holland.</span><br></p>
Kung-Fu leraar veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstrafKung-Fu leraar veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstrafhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Kung-Fu-leraar-veroordeeld-tot-30-maanden-gevangenisstraf.aspxRoermond7-11-2021 23:00:00De rechtbank Limburg heeft vandaag een 72-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden wegens diverse mishandelingen, pogingen tot zware mishandeling en bedreigingen gepleegd tussen 2009 en 2018. <p><span>De rechtbank Limburg heeft vandaag een 72-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden wegens diverse mishandelingen, pogingen tot zware mishandeling en bedreigingen gepleegd tussen 2009 en 2018. De verdachte was in die jaren leraar in de vechtkunst Kung-Fu. De 4 slachtoffers (3 vrouwen en een man) maakten deel uit van een groep leerlingen met wie de verdachte in Kessel een leefgemeenschap vormde waarvan hij de onbetwiste leider was. De straf is gelijk aan de eis van de Officier van de Justitie. </span><br></p>
Voormalig politieambtenaar veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstrafVoormalig politieambtenaar veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstrafhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Voormalig-politieambtenaar-veroordeeld-tot-10-maanden-gevangenisstraf.aspxMaastricht24-10-2021 22:00:00Een voormalig politieambtenaar is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor ambtelijke corruptie en schending van het ambtsgeheim. De politieman is inmiddels ontslagen. <p>Een voormalig politieambtenaar is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor ambtelijke corruptie en schending van het ambtsgeheim. De politieman is inmiddels ontslagen.<br></p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.