Laden...

Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden. U bent verplicht een mondkapje te dragen.

De Centrale Balie is open voor spoedgevallen. 

Telefoon

088 361 22 22

Bezoekadres Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond
Plan uw route (google.nl)

Let op: afwijkende parkeeradressen, zie routebeschrijvingen

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg 

Bekijk rechtbank Limburg van binnen.

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Zittingsrooster rechtbank Limburg week 10 (8 – 12 maart 2021)Zittingsrooster rechtbank Limburg week 10 (8 – 12 maart 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/COVID-19-zittingen-week-10-2021.aspxMaastricht 3-3-2021 23:00:00Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg.<p>Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. De zaken worden op verschillende manieren behandeld; fysiek, schriftelijk, via de telefoon of via een beeldverbinding. </p>
Geen schadeloosstelling door Calamiteitenfonds voor ernstige mijnschade aan huisGeen schadeloosstelling door Calamiteitenfonds voor ernstige mijnschade aan huishttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Geen-schadeloosstelling-door-Calamiteitenfonds-voor-ernstige-mijnschade-aan-huis.aspxRoermond3-3-2021 23:00:00De bestuursrechter van de rechtbank Limburg heeft geoordeeld dat het Calamiteitenfonds geen geldsom hoeft te betalen aan bewoners van een huis met ernstige mijnschade in Eygelshoven. <p>De bestuursrechter van de rechtbank Limburg heeft geoordeeld dat het Calamiteitenfonds geen geldsom hoeft te betalen aan bewoners van een huis met ernstige mijnschade in Eygelshoven. </p>
Beroep tegen omgevingsvergunning Islamitisch Centrum Venlo ongegrondBeroep tegen omgevingsvergunning Islamitisch Centrum Venlo ongegrondhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Beroep-tegen-omgevingsvergunning-Islamitisch-Centrum-Venlo-ongegrond.aspxRoermond2-3-2021 23:00:00Het beroep tegen de verleende omgevingsvergunning aan Stichting Islamitisch Centrum in Venlo is door rechtbank Limburg ongegrond verklaard.<p>Een omwonende had beroep aangetekend tegen de aan Stichting Islamitisch Centrum Venlo verleende omgevingsvergunning. De rechtbank Limburg heeft dit beroep ongegrond verklaard. De omgevingsvergunning is door burgemeester en wethouders verleend voor een naschoolse opvang met overnachting in een bestaand gebouw, waarbij de doelgroep wordt gevormd door met name islamitische meisjes in de tienerleeftijd.</p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.