Laden...

Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Limburg?

Toegankelijkheid rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Per 17 augustus is overig belangstellend publiek weer beperkt welkom in de rechtbank. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Lees hier hoe u dat kunt doen.

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Contact

Lees hier hoe u in contact komt met de rechtbank Limburg.

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.  Voor spoedzaken kunt u de balie wel bezoeken. 
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Limburg weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De Centrale Balie is ook dicht.

Telefoon

088 - 361 22 22

Bezoekadres Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond
Plan uw route (google.nl)

Let op: afwijkende parkeeradressen, zie routebeschrijvingen

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg 

Bekijk rechtbank Limburg van binnen.

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Welke zittingen gaan door bij rechtbank Limburg in week 49 (30 nov – 4 dec 2020)?Welke zittingen gaan door bij rechtbank Limburg in week 49 (30 nov – 4 dec 2020)?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/COVID-19-zittingen-week-49.aspxMaastricht25-11-2020 23:00:00Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende (urgente) zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. <p>Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende (urgente) zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. De zaken worden op verschillende manieren behandeld; fysiek, schriftelijk, via de telefoon of via een beeldverbinding.</p>
Veroordeling Jos B. wegens seksueel misbruik en vrijheidsberoving met de dood als gevolgVeroordeling Jos B. wegens seksueel misbruik en vrijheidsberoving met de dood als gevolghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Uitspraak-zaak-Nicky-Verstappen.aspxMaastricht19-11-2020 23:00:00Rechtbank Limburg heeft vandaag de 58-jarige verdachte Jos B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaren.<p>Rechtbank Limburg heeft vandaag de 58-jarige verdachte Jos B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaren. De rechtbank vindt bewezen dat de verdachte in augustus 1998 de 11-jarige Nicky Verstappen seksueel heeft misbruikt. Daarbij heeft hij Nicky Verstappen van zijn vrijheid beroofd door hem in zijn macht en onder controle te houden. Dat is op zo’n manier gebeurd dat Nicky geen adem kon halen en door zuurstoftekort is overleden.</p><p>Er is geen bewijs dat de verdachte uit is geweest op de dood van zijn slachtoffer, maar de dood van Nicky is wel een gevolg dat hem kan worden toegerekend. Tot slot veroordeelt de rechtbank de verdachte voor bezit van kinderporno in 2016 en 2017.</p>
Welke zittingen gaan door bij rechtbank Limburg in week 48 (23 – 27 nov 2020)?Welke zittingen gaan door bij rechtbank Limburg in week 48 (23 – 27 nov 2020)?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/COVID-19-zittingen-week-48.aspxMaastricht18-11-2020 23:00:00Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende (urgente) zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. <p>Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende (urgente) zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. De zaken worden op verschillende manieren behandeld; fysiek, schriftelijk, via de telefoon of via een beeldverbinding.</p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.