Laden...

Pro-formazitting in zaak Thijs H. op vrijdag 16 augustus 2019

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Pro-formazitting in zaak Thijs H. op vrijdag 16 augustus 2019
Maastricht, 15 juli 2019

Op vrijdag 16 augustus 2019 vindt de pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Thijs H., de man die wordt verdacht van het doden van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man op de Brunssumerheide. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur.

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn – in dit geval 90 dagen – op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Samenstelling van de meervoudige strafkamer

De 3 rechters die deze zaak gaan behandelen zijn, mr. M.B. Bax, mw. mr. A.M. Schutte en mr. D. Osmic.  De griffier is mw. mr. R.E.J. Maas.

Aanmelden pers

De pro-formazitting is openbaar. Vanwege de te verwachten grote mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich aan te melden. Dus ook de schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Dit in verband met het organiseren van een extra aantal zitplaatsen voor de pers. Aanmelden kan – onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en welk medium u vertegenwoordigt –  per e-mail tot en met 12 augustus 2019 bij Team Communicatie: rechtbanklimburg@rechtspraak.nl Houdt u bij uw komst naar het gerechtsgebouw er rekening mee dat gevraagd wordt naar uw perskaart en legitimatiebewijs?

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

In de zittingszaal wordt slechts 1 camera toegelaten. Er geldt dan ook een poolregeling. Het medium dat de poolregeling wil verzorgen kan zich via rechtbanklimburg@rechtspraak.nl bij Team Communicatie melden.

Zitting bijwonen als publiek

Het is in principe mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Binnen de rechtbank worden extra zittingszalen vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes. 

Uitspraken