Laden...

Rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Limburg

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden. U bent verplicht een mondkapje te dragen.

De Centrale Balie is open voor spoedgevallen. 

Telefoon

088 361 22 22

Bezoekadres Maastricht

Sint Annadal 1
6214 PA Maastricht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Roermond

Willem II Singel 67
6041 HR Roermond
Plan uw route (google.nl)

Let op: afwijkende parkeeradressen, zie routebeschrijvingen

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Limburg 

Bekijk rechtbank Limburg van binnen.

 

Nieuws rechtbank Limburg  Nieuws rechtbank Limburg

 

 

Zittingsrooster rechtbank Limburg week 9 (1 – 5 maart 2021)Zittingsrooster rechtbank Limburg week 9 (1 – 5 maart 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/COVID-19-zittingen-week-9-2021.aspxMaastricht24-2-2021 23:00:00Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. <p>Onderstaand overzicht geeft een algemeen beeld van de verschillende zaken die, ondanks de coronamaatregelen, worden behandeld bij de rechtbank Limburg. De zaken worden op verschillende manieren behandeld; fysiek, schriftelijk, via de telefoon of via een beeldverbinding.</p>
Beslissingen burgemeester Roermond inzake saunaclub terechtBeslissingen burgemeester Roermond inzake saunaclub terechthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Beslissingen-burgemeester-Roermond-inzake-saunaclub-terecht.aspxRoermond24-2-2021 23:00:00​Vandaag heeft de rechtbank Limburg geoordeeld dat de beslissingen van de burgemeester van de gemeente Roermond inzake een saunaclub in Roermond in stand kunnen blijven. <p>Vandaag heeft de rechtbank Limburg geoordeeld dat de beslissingen van de burgemeester van de gemeente Roermond om naar aanleiding van een zogenoemd Bibob advies te weigeren om een nieuwe exploitatievergunning te verlenen aan een saunaclub in Roermond en een bestaande exploitatie- en drank en horecavergunning in te trekken, in stand kunnen blijven. </p>
Start inhoudelijke behandeling onderzoek Kievit (Bandidos) met 25 verdachten op 29 maartStart inhoudelijke behandeling onderzoek Kievit (Bandidos) met 25 verdachten op 29 maarthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Limburg/Nieuws/Paginas/Start-inhoudelijke-behandeling-onderzoek-Kievit.aspxMaastricht23-2-2021 23:00:00Eind maart start de rechtbank Limburg in Maastricht met de inhoudelijke behandeling van het onderzoek Kievit. De rechtbank heeft 15 zittingsdagen gereserveerd voor deze zaak.<p>Eind maart start de rechtbank Limburg in Maastricht met de inhoudelijke behandeling van het onderzoek Kievit: een zaak met 25 verdachten die (bijna) allen deelname aan een criminele organisatie wordt verweten. Op de afzonderlijke dagvaardingen staan daarnaast nog feiten als afpersingen, drugsdelicten, witwassen en openlijk geweld. Voor het onderzoek Kievit zijn 15 zittingsdagen gereserveerd. </p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen?

Er is beperkte parkeergelegenheid bij de gerechtsgebouwen van de rechtbank. Op de pagina routebeschrijvingen staan PDF documenten met de autoroutes per locatie.

Kan ik bij de rechtbank Limburg terecht voor juridisch advies en informatie?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek. U kunt bij openbare zittingen mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen dan plaats te nemen op de publieke tribune.