Laden...

Voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor het dragen van kleding en accessoires met naam en logo van Bandidos Motorcycle Club Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor het dragen van kleding en accessoires met naam en logo van Bandidos Motorcycle Club Holland
Maastricht, 23 november 2021

Een verdachte is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken en een taakstraf van 80 uren voor deelneming aan de voortzetting van de werkzaamheid van de verboden verklaarde Bandidos Motorcycle Club (BMC) Holland.

De bewezen feiten

In 2017 is de BMC Holland verboden. Dit verbod is op 24 april 2020 onherroepelijk geworden. BMC Holland is door de civiele rechter verboden omdat de organisatie het toepassen van geweld, ook in de openbare ruimte, niet schuwt, maar aanmoedigt en bagatelliseert. 

De rechtbank oordeelt dat de naam en het logo van BMC Holland onlosmakelijk verbonden zijn met de geweldscultuur binnen de organisatie. Daarom is het dragen van kleding en accessoires met naam en logo van de Bandidos met ingang van 24 april 2020 verboden.


Eis

De eis van de officier van justitie was aan de verdachte een gevangenisstraf van 12 weken op te leggen, waarvan 4 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren. 

Het oordeel van de rechtbank

De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken en een taakstraf  van 80 uren. De rechtbank heeft daarbij meegewogen dat de verdachte niet eerder is veroordeeld. Het T-shirt, petje en heuptasje krijgt de verdachte niet terug. 

Uitspraken