Laden...

Almeerder mag relatie met Gordon niet ontkennen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Almeerder mag relatie met Gordon niet ontkennen
Lelystad, 23 april 2018

Er was wel degelijk sprake van een affectieve en seksuele relatie tussen Gordon en een man uit Almere. Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland op basis van de duizenden WhatsApp-berichten tussen de twee. De man uit Almere stapte naar de rechter om een contactverbod af te dwingen. Ook wilde hij dat Gordon geen berichten meer over hem op social media plaatste. Gordon vroeg op zijn beurt om een rectificatie van de Almeerder omdat hij de relatie in de media ontkende.

Fake-nieuws

De man uit Almere verklaarde dat er hoogstens sprake was van een vriendschappelijke relatie. De rechter vindt dat die stelling gezien de hoeveelheid en de inhoud van de WhatsApp-berichten niet vol te houden is. Op verschillende momenten sturen de mannen elkaar berichten over, kortgezegd, hun intiem samenzijn. Daarnaast blijkt uit de berichten dat zowel de man uit Almere als Gordon uitvoerig stilstaan bij, en zich ook verheugen op, het moment waarop zij zes maanden samen zijn. Daarbij wordt door beiden uitgesproken dat ze nog maar heel lang van elkaar mogen genieten. Dat partijen een affectieve- en seksuele relatie hebben gehad is geen fake-nieuws, zo oordeelt de rechter. Het is in dit kort geding niet aan de rechter om te beoordelen of er ook sprake was van een liefdesrelatie.

Contactverbod

Op 13 februari heeft Gordon alle berichtgeving, inclusief foto’s, over de man van zijn sociale mediakanalen verwijderd. Er is geen grond om aan te nemen dat die berichten niet verwijderd zouden blijven. Een veroordeling om Gordon te houden aan het verwijderen van die berichten vindt de rechter niet noodzakelijk. Ook een contactverbod komt niet voor toewijzing in aanmerking. Na 3 maart 2018 is er geen contact meer geweest tussen beide personen en op zitting heeft Gordon verklaard ook geen contact meer op te zoeken.

Dwangsom

Een rectificatie, waar Gordon om gevraagd had, is volgens de rechter niet meer nodig. De man uit Almere en zijn advocaten mogen de affectieve- en seksuele relatie niet meer ontkennen. Per overtreding moet er een dwangsom van 5.000 euro betaald worden. Daarnaast kan Gordon zelf verschillende media benaderen met de inhoud van het vonnis.

Uitspraken