Laden...

Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Midden-Nederland?

Toegankelijkheid rechtbank

De rechtbank Midden-Nederland behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Daarbij krijgen strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken vooralsnog prioriteit, maar ook in andere zaken vinden steeds meer fysieke zittingen plaats. Daarnaast behandelen we zoveel mogelijk zaken via telehoren, telefonisch horen of Skype.

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Zie de pagina Zitting bijwonen.

Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. De informatiebalies in Utrecht en Lelystad zijn weer beperkt open.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 362 00 00

Bezoekadres Lelystad

Stationsplein 15
8232 DL Lelystad
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Utrecht

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Almere

De Diagonaal 37
1315 XK Almere
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Amersfoort

Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Bekijk de rechtbank Midden-Nederland van binnen.

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

24 Maanden cel voor afperser die twee ton eiste24 Maanden cel voor afperser die twee ton eistehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/24-Maanden-cel-voor-afperser-die-twee-ton-eiste.aspxLelystad20-10-2020 22:00:00De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 31-jarige man tot 24 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man schoot afgelopen mei ’s nachts op de geparkeerde auto van een familie in Lelystad.<p>De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 31-jarige man tot 24 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man schoot afgelopen mei ’s nachts op de geparkeerde auto van een familie in Lelystad. Hij eiste vervolgens twee ton van de familie en dreigde in spraakberichten hun zoon te vermoorden. </p>
Veroordeling voor mishandeling in Bunschoten met dodelijke afloopVeroordeling voor mishandeling in Bunschoten met dodelijke afloophttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Veroordeling-voor-mishandeling-in-Bunschoten-met-dodelijke-afloop.aspxUtrecht20-10-2020 22:00:00Een 33-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 dagen. Hij mishandelde in april van dit jaar een huisgenoot die kort daarna overleed.<p>Een 33-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 dagen. Hij mishandelde in april van dit jaar een huisgenoot die kort daarna overleed. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk wilde doden. De rechtbank legt de verdachte nog eens 10 dagen cel op voor het aanranden van een vrouw. </p>
3 jaar cel voor serieoplichter uit Amersfoort3 jaar cel voor serieoplichter uit Amersfoorthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/3-jaar-cel-voor-serieoplichter-uit-Amersfoort.aspxUtrecht19-10-2020 22:00:00​De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 36-jarige man uit Amersfoort tot een celstraf van 3 jaar voor het afpersen van een echtpaar in 2018 en een serie aan bedreigingen en oplichtingen. <p>De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 36-jarige man uit Amersfoort tot een celstraf van 3 jaar voor het afpersen van een echtpaar in 2018 en een serie aan bedreigingen en oplichtingen. Zo bestelde de verdachte in de zomer van 2019 een groot aantal pakketten, liet deze bezorgen door UPS en deed voorkomen alsof hij betaald had. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Midden-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.