Laden...

Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Midden-Nederland?

 

Contact met de rechtbank

De rechtbank Midden-Nederland behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Daarbij krijgen strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken vooralsnog prioriteit, maar ook in andere zaken vinden steeds meer fysieke zittingen plaats. Daarnaast behandelen we zoveel mogelijk zaken via telehoren, telefonisch horen of Skype.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. De informatiebalies in Utrecht en Lelystad zijn weer beperkt open.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 362 00 00

Bezoekadres Lelystad

Stationsplein 15
8232 DL Lelystad
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Utrecht

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Almere

De Diagonaal 37
1315 XK Almere
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Amersfoort

Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Bekijk de rechtbank Midden-Nederland van binnen.

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

Man uit Nieuwegein krijgt celstraf voor verkrachtingMan uit Nieuwegein krijgt celstraf voor verkrachtinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Nieuwegein-krijgt-celstraf-voor-verkrachting-.aspxUtrecht4-8-2020 22:00:00Een 20-jarige man uit Nieuwegein is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De verdachte verkrachtte in september 2017 een vrouw, waarna hij haar afperste.<p>Een 21-jarige man uit Nieuwegein is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De verdachte verkrachtte in september 2017 een vrouw, waarna hij haar afperste.</p>
Voorwaardelijke ISD-maatregel voor reeks inbraken in LelystadVoorwaardelijke ISD-maatregel voor reeks inbraken in Lelystadhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Voorwaardelijke-ISD-maatregel-voor-reeks-inbraken-in-Lelystad.aspxLelystad3-8-2020 22:00:00De rechtbank Midden-Nederland heeft een 40-jarige man uit Lelystad een voorwaardelijke ISD (inrichting stelselmatige daders) maatregel opgelegd. De man brak in bij een restaurant, een bouwkeet en in een auto.<p>De rechtbank Midden-Nederland heeft een 40-jarige man uit Lelystad een voorwaardelijke ISD (inrichting stelselmatige daders) maatregel opgelegd. De man brak in bij een restaurant, een bouwkeet en in een auto. Hij maakte bij de diefstallen een navigatiesysteem en levensmiddelen buit. Daarnaast heeft hij vorig jaar een politieagent beledigd én had hij een vuurwapen.</p>
Celstraffen voor gewelddadige overval juwelier AmersfoortCelstraffen voor gewelddadige overval juwelier Amersfoorthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Celstraffen-voor-gewelddadige-overval-juwelier-Amersfoort.aspxUtrecht29-7-2020 22:00:00Twee mannen van 23 en 19 jaar oud uit Amersfoort zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen voor een gewelddadige overval op een juwelier aan de Kamp in Amersfoort. <p>Twee mannen van 23 en 19 jaar oud uit Amersfoort zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen voor een gewelddadige overval op een juwelier aan De Kamp in Amersfoort. De oudste verdachte krijgt een celstraf van 3 jaar opgelegd en de 19-jarige verdachte 18 maanden jeugddetentie, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten ze een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Midden-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.