Laden...

Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Midden-Nederland?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. De informatiebalies in Utrecht en Lelystad zijn weer beperkt open.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Midden-Nederland weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 362 00 00

Bezoekadres Lelystad

Stationsplein 15
8232 DL Lelystad
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Utrecht

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Almere

De Diagonaal 37
1315 XK Almere
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Amersfoort

Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Bekijk de rechtbank Midden-Nederland van binnen.

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

ASR beëindigde brandverzekering autobedrijf Utrecht onterechtASR beëindigde brandverzekering autobedrijf Utrecht onterechthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/ASR-beeindigde-brandverzekering-autobedrijf-Utrecht-onterecht.aspxUtrecht14-7-2020 22:00:00Verzekeraar ASR heeft de brandverzekering van een autobedrijf in Utrecht begin dit jaar onrechtmatig beëindigd. Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.<p>Verzekeraar ASR heeft de brandverzekering van een autobedrijf in Utrecht begin dit jaar onrechtmatig beëindigd. Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. ASR beëindigde de verzekering met het bedrijf nadat daar een explosief was ontploft. Maar volgens de rechtbank heeft de verzekeraar het tussentijds stopzetten onvoldoende duidelijk gemotiveerd.</p>
Voorwaardelijke celstraf voor mishandeling VeenendaalVoorwaardelijke celstraf voor mishandeling Veenendaalhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Voorwaardelijke-celstraf-voor-mishandeling-Veenendaal.aspxUtrecht14-7-2020 22:00:00Een 35-jarige man uit Rhenen is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken. De man brak in bij een ouder echtpaar in Veenendaal en bedreigde hen vervolgens met de dood. <p>Een 35-jarige man uit Rhenen is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken. De man brak in bij een ouder echtpaar in Veenendaal en bedreigde hen vervolgens met de dood. </p>
3 Jaar cel voor man die plofkraak pleegde op geldautomaat Utrecht3 Jaar cel voor man die plofkraak pleegde op geldautomaat Utrechthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/3-Jaar-cel-voor-man-die-plofkraak-pleegde-op-geldautomaat-Utrecht.aspxUtrecht14-7-2020 22:00:00Een 24-jarige man uit Nijmegen is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De man pleegde in september 2019 samen met anderen een plofkraak op een geldautomaat aan de Seinedreef in Utrecht.<p>Een 24-jarige man uit Nijmegen is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De man pleegde in september 2019 samen met anderen een plofkraak op een geldautomaat aan de Seinedreef in Utrecht. Hierbij werden een gestolen busje en scooters gebruikt. <br>De rechtbank spreekt een andere 24-jarige man uit Utrecht vrij. Het is niet bewezen dat hij betrokken was bij het medeplegen van de plofkraak.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Midden-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.