Rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland

Bezoekadres

Bezoekadres
Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 362 0000

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Midden-Nederland 

Over de rechtbank

Rechtbank Midden-Nederland heeft vier zittingslocaties: Almere, Amersfoort, Lelystad en Utrecht. Het arrondissement van de rechtbank Midden-Nederland beslaat de provincies Flevoland, Utrecht en Gooi & Vechtstreek. Deze rechtbank is bevoegd om in zijn arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Bij rechtbank Midden-Nederland werken ongeveer 175 rechters en 580 andere medewerkers.

 


 

Rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht Locatie Utrecht

 

Rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad Locatie Lelystad

 

 


 

Zittingen

Zittingsroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van de rechtbank Midden-Nederland, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De rechtbank Midden-Nederland hanteert naast de landelijke regelingen, procedure, richtlijnen en formulieren aanvullende/afwijkende regels en procedures.

 

Nieuws rechtbank Midden-Nederland  Nieuws rechtbank Midden-Nederland

 

 

26 maanden cel voor inrijden op agenten in Huizen1-12-2016 23:00:00<p>Een 47-jarige man die in 2011 in Huizen met zijn auto inreed op twee politieagenten is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 26 maanden gevangenisstraf. De man reed met opzet op de agenten in, die nog net op tijd aan de kant konden springen. De rechtbank veroordeelde hem wegens poging tot doodslag. </p>
Verdachte moet lening terugbetalen aan nabestaanden Everink29-11-2016 23:00:00De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Koen Everink moet een bedrag van 23.850 euro terugbetalen aan de nabestaanden van Koen Everink, zo oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.<p>De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Koen Everink moet een bedrag van 23.850 euro terugbetalen aan de nabestaanden van Koen Everink, zo oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.</p>
Vrijspraak na verdenking van witwassen29-11-2016 23:00:00Een 44-jarige vrouw en 47-jarige man uit Rotterdam zijn door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken van witwassen van sieraden.<p>Een 44-jarige vrouw en 47-jarige man uit Rotterdam zijn door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken van witwassen van sieraden. De man is eveneens vrijgesproken van heling. De vrouw is veroordeeld voor heling. Beide verdachten zijn wel veroordeeld voor uitkeringsfraude.</p>

Vraag en antwoord

Zijn er ruimtes waar ik met mijn advocaat kan overleggen?

In de rechtbank zijn spreekkamers aanwezig om in beslotenheid te overleggen met uw advocaat. De bode of de medewerkers van de informatiebalie wijzen u graag de weg.

Kan ik mijn auto parkeren bij de gerechtsgebouwen?

Locatie Utrecht: in de directe omgeving van het gerechtsgebouw is een beperkt aantal betaalde parkeerplaatsen. U moet vooraf bij de automaat betalen.

Mag ik mensen meenemen naar de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar. U kunt dus mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen plaatst te nemen op de publieke tribune (indien aanwezig).