Vordering tot levering aardbeienplantjes afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Vordering tot levering aardbeienplantjes afgewezen
Lelystad, 09 juli 2018

Het bedrijf Flevoplant B.V. uit Ens wordt niet veroordeeld tot levering van aardbeienplanten aan het Britse bedrijf S&A Produce. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een spoed kort geding.

Kop-staartvonnis

Het Britse bedrijf, dat aardbeien levert aan grote supermarkt- en warenhuisketens in het Verenigd Koninkrijk, was naar de rechter gestapt omdat Flevoplant de aardbeienplantjes alleen wilde leveren als S&A Produce de betalingsvoorwaarden van Flevoplant accepteerde. Deze voorwaarden weken af van eerder gehanteerde betalingsvoorwaarden. S&A ging daar niet mee akkoord en krijgt nu van Flevoplant geen planten, waardoor dreigt dat zij in 2019 niet aan haar leveringsverplichtingen aan de supermarktketen Tesco zal kunnen voldoen. Sinds 2016 levert Flevoplant jaarlijks zo’n 2.750.00 aardbeienplanten aan het Britse bedrijf. Omdat op zeer korte termijn moet worden gestart met de productie van die plantjes maakt de voorzieningenrechter zijn beslissing vandaag (9 juli) al bekend door middel van een zogenoemd kop-staartvonnis. De rechtbank heeft bepaald dat de vordering van S&A Produce wordt afgewezen, de schriftelijke motivering voor deze uitspraak volgt op 18 juli 2018.

Uitspraken

Meest gelezen berichten