12 november: eerste Publieksacademie voor de rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > 12 november: eerste Publieksacademie voor de rechtspraak
Groningen, 17 oktober 2014

Mag je een overvaller neerschieten? Mag je een inbreker uit je huis slaan? Mag je terugslaan als je wordt geslagen? Wanneer wordt zelfverdediging strafbaar? Wat houdt noodweer precies in?

Thema 'noodweer' staat centraal

Noodweer is het onderwerp van de eerste Publieksacademie voor de rechtspraak. De Publieksacademie is een initiatief van de Rechtbank Noord-Nederland, het OM, de RUG en het Dagblad van het Noorden (DvhN). Een rechter en een officier van justitie geven deze avond uitleg over dit actuele thema. Naast de lezing is er voor het publiek ook de mogelijkheid vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een aantal voorbeelden uit de rechtszaal verteld door Dagblad van het Noorden-journalist Rob Zijlstra.

Tegemoet komen aan belangstelling voor rechtspraak

De rechtbank wil samen met de andere partners van de Publieksacademie voor de rechtspraak tegemoet komen aan de belangstelling die er leeft in de samenleving voor de rechtspraak. Of het nu gaat om een scheiding, voogdij, een burenruzie, strafbare feiten, problemen met de gemeente of andere overheden, faillissement, bewindvoering, etc.; de rechter komt er aan te pas. Maar ook een thema als het internationaal recht zal tijdens een volgende Publieksacademie aan bod komen.

Publieksacademie voor de rechtspraak is voor breed publiek

De Publieksacademie is een laagdrempelige manier om kennis op te doen over de rechtspraak. Tijdens de avonden vertellen rechters, officieren van justitie, hoogleraren en/of andere deskundigen over thema’s in het recht waar mensen mee te maken (kunnen) krijgen in hun leven. De avonden zijn geschikt voor een breed publiek, kennis van het recht is niet nodig om de lezingen bij te wonen.

Meer informatie in Dagblad van het Noorden

Donderdag 23 oktober publiceert het Dagblad van het Noorden meer informatie over de eerste Publieksacademie voor de rechtspraak, die plaatsvindt op woensdagavond 12 november in het academiegebouw in de Broerstraat.

Aanmelden kan via: www.dvhn.nl/rechtspraak.

Uitspraken

Meest gelezen berichten