Digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken in Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken in Noord-Nederland
Groningen, 16 oktober 2015

Vanaf 19 oktober 2015 kunnen alle vreemdelingenadvocaten asiel- en bewaringszaken digitaal indienen. De zaak wordt dan behandeld bij één van de zeven rechtbanken die digitaal werken, waaronder dit gerecht. Het digitaal indienen van asiel- en bewaringszaken is nog vrijwillig. De zeven rechtbanken waarbij digitaal indienen mogelijk is, zijn: Amsterdam, Limburg, Noord-Holland, Noord-Nederland, Oost-Brabant, Overijssel, Zeeland West-Brabant.

Voorlichtingsbijeenkomsten

De Rechtspraak organiseert vijf voorlichtingsbijeenkomsten over het digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken, verspreid over het land. Tijdens de bijeenkomst zal aan de hand van een presentatie en demonstratie worden uitgelegd hoe het systeem werkt, wat een advocaat nodig heeft om digitaal te kunnen procederen en hoe een (digitale) zitting verloopt. Ook is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Data en locaties voorlichtingsbijeenkomsten

Datum
Tijd
Locatie
Adres
Di 27-10
17.15-19.30
Rb Amsterdam
Parnassusweg 220, Amsterdam
Di 03-11
16.00-18.00
Rb Overijssel
Schuurmanstraat 2, Zwolle
Do 05-11
16.00-18.00
Rb Gelderland
Walburgstraat 2-4, Arnhem
Ma 09-11
17.15-19.30
Rb Oost-Brabant
Leeghwaterlaan 8, ‘s-Hertogenbosch
Di 01-12
16.00-18.00
Rb Rotterdam
Wilhelminaplein 100-125, Rotterdam
Gezien het tijdstip wordt er een hartige snack aangeboden.
 
Advocaten kunnen zich aanmelden voor de datum en locatie die het beste schikt. Zij kunnen zich vóór 20 oktober 2015 aanmelden met een e-mail naar kei@rechtspraak.nl, onder vermelding van de kantoornaam en het aantal personen. Administratieve ondersteuning en/of secretaresses zijn ook welkom, aangezien zij ook met het systeem te maken gaan krijgen. Als er specifieke vragen zijn, kunnen deze in de aanmeldingsmail worden vermeld.

Ervaring opdoen met digitaal proceren

Omdat de digitale procedure voor asiel- en bewaringszaken nog niet verplicht is, kunnen vreemdelingenadvocaten vanaf 19 oktober 2015 zelf kiezen welke zaken zij digitaal willen indienen. Op die manier kunnen zowel vreemdelingenadvocatuur als Rechtspraak in een rustig tempo wennen aan digitaal procederen.

 
Begin 2016 sluiten ook de overige rechtbanken (Gelderland, Den Haag, Midden-Nederland en Rotterdam) aan. Als de wetgeving voor digitaal procederen is aangenomen door het parlement, wordt digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken verplicht voor advocaten.

De invoer van het digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken is onderdeel van het moderniseringsprogramma Kwaliteit en Innovatie (KEI). Wilt u meer weten over digitaal indienen van asiel- en bewaringszaken? Kijk op Rechtspraak.nl/modernisering.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten