Laden...

Fred van der Winkel vanavond in 'Our Rule of Law festival'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Fred van der Winkel vanavond in 'Our Rule of Law festival'
Groningen, 17 september 2021

Rechtbankpresident Fred van der Winkel neemt vanavond plaats in een van de panels van het 'Our Rule of Law festival'. Een tweedaags festival over de rechtsstaat in de Europese Unie met bijzondere aandacht voor Polen, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en de onafhankelijkheid van de media. Tijdens het festival komen negen Poolse hoofdrolspelers, waaronder de van immuniteit ontheven Poolse rechter Igor Tuleya, naar Groningen om hun verhaal te delen.

Solidariteit

De rechtbankpresident over zijn deelname aan het festival: “Toen ik gevraagd werd om deel te nemen als panellid, heb ik ja gezegd omdat de moedige strijd van onze Poolse collega’s voor behoud van hun rechtsstaat mij, en velen anderen in onze rechtbank, aan het hart gaat.” De rechtspraak in Polen staat stevig onder druk en daarom is het goed om onze solidariteit te tonen en daar waar het kan steun te geven aan onze Poolse collega’s.

Online te volgen

De organisatie van het festival is in handen van vier studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Voor niet-studenten is het mogelijk om het festival online te volgen. Een ticket kopen (5 euro) kan via Ticketshop (eventix.io). De volledige opbrengst uit de kaartverkoop wordt gedoneerd aan de Poolse krant OKO.press.

Uitspraken