Laden...

Publieksacademie voor de Rechtspraak over Cybercrime

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Publieksacademie voor de Rechtspraak over Cybercrime
Groningen, 26 november 2020

Criminelen worden online steeds gehaaider. Elk jaar groeit de misdaad op het internet. Tijdens deze coronapandemie lijken de cijfers nog harder te stijgen. Op allerlei manieren verleiden criminelen ons om toegang te krijgen tot ons geld en onze spullen. Donderdagavond 26 november gaat de Publieksacademie voor de Rechtspraak over Cybercrime. De lezing is geheel online, en te volgen via de website van het Dagblad van het Noorden.

Opsporing

Officier van Justitie Jeroen Houwink, belast met grote cyberzaken, kent vanuit de dagelijkse opsporingspraktijk vele vormen van cybercrime. Tijdens deze editie van publieksacademie geeft hij tal van voorbeelden.

Berechting

Rechter Okko-Jan Bosker is als strafrechter bij de Rechtbank Noord-Nederland belast met cybercrime-zaken. Hij vertelt alles over hoe rechters de digitale bewijsstukken beoordelen en welke straffen de verdachten boven het hoofd hangen.

Livestream met vragen

De publieksacademie is in verband met de coronacrisis geheel online, en wordt gepresenteerd door Renate Winkel, verslaggever van DVHN.

Heb je al een brandende vraag? Dan kun je die stellen op het volgende e-mailadres: rechtspraak@dvhn.nl

Meer weten over cybercrime? Kijk dan hier

 

Uitspraken