Laden...

Celstraffen voor vechtpartij met schoten in metrostation

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Celstraffen voor vechtpartij met schoten in metrostation
Rotterdam, 04 juni 2019

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag celstraffen opgelegd aan 2 verdachten die met een andere man hebben gevochten in een metrostation. Tijdens die vechtpartij is geschoten en een mes getrokken. De vechtpartij vond plaats op 2 februari 2019 in de drukbezochte hal van metrostation Beurs in Rotterdam.

De 2 mannen kwamen in het metrostation een groep jongens tegen waarbij een verdachte op de groep is afgerend. Hij herkende een van die jongens als degene die hem eerder in elkaar had geslagen. Hij heeft die jongen een klap gegeven.

Vervolgens heeft hij een pistool getrokken en meermalen op de jongen geschoten. Die werd niet geraakt. Ook omstanders niet. Dat is volgens de rechtbank puur geluk. De andere verdachte trok een mes en toonde dat aan het slachtoffer. Vervolgens zijn de 2 verdachten het slachtoffer te lijf gegaan waarbij is geduwd, geschopt en geslagen.

Niet expres mis geschoten

De man die met het pistool schoot heeft verklaard dat hij expres mis schoot. De rechtbank gaat daar niet in mee. Er is van dichtbij gericht op het slachtoffer geschoten. Dat de kogels het slachtoffer niet hebben geraakt heeft er volgens de rechtbank mee te maken dat zowel de schutter als het slachtoffer op het moment van schieten bewogen.

De schutter is veroordeeld voor een poging tot doodslag, openlijk geweld en verboden wapenbezit. De rechtbank heeft hem een celstraf op van 30 maanden waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd. Daarna moet hij zich laten behandelen in een psychiatrische kliniek voor maximaal 6 maanden.

Verdachte met het mes

De verdachte die met het mes dreigde is veroordeeld voor openlijk geweld tot een celstraf van 111 dagen waarvan 60 voorwaardelijk.  Dat is gelijk aan de tijd die hij eerder in voorarrest heeft gezeten.

Uitspraken