Laden...

Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan. Voor de toegang tot het gerechtsgebouw gelden i.v.m. corona afwijkende regels.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Rotterdam?

Toegankelijkheid rechtbank

Vanaf 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Publiek

Publiek is beperkt welkom. Aanmelden vooraf is noodzakelijk.
Lees verder

Journalist

Bent u journalist en wilt u een zitting bijwonen, meldt u zich dan tijdig aan. Zie onze covidpagina voor meer informatie.

Centrale informatiebalie

Sinds maandag 25 mei 2020 is de centrale informatiebalie van de rechtbank Rotterdam geopend. Om een grote toeloop te voorkomen, verzoeken wij u uw zaken bij de Centrale Informatiebalie zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail af te handelen. 
Lees hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Gaat mijn zaak door?

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Indien in uw zaak een mondelinge behandeling zal plaatsvinden, hoort u van de rechtbank of het gerechtshof wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of via een fysieke zitting) deze zal plaatsvinden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 - 362 60 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam Bekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 50 (7-11 nov 2020)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 50 (7-11 nov 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-50-7-11-nov-2020.aspxRotterdam2-12-2020 23:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>
18 jaar cel voor liquidatie Putsebocht18 jaar cel voor liquidatie Putsebochthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/18-jaar-cel-voor-liquidatie-Putsebocht.aspxRotterdam30-11-2020 23:00:00<p>De rechtbank in Dordrecht heeft vandaag een 33-jarige Rotterdammer veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar. Het is vast komen te staan dat hij op 6 november 2019 een andere man met 14 schoten om het leven heeft gebracht. <br><br>Het slachtoffer bevond zich in een auto waarvan de deuren en ramen dicht waren en had geen schijn van kans toen de schutter gewapend op hem af kwam. De schietpartij vond plaats op de openbare weg middenin een druk bewoonde woonwijk.</p>
Vorderingen Nationale Bond Overheidszaken tegen CEO van KPN afgewezenVorderingen Nationale Bond Overheidszaken tegen CEO van KPN afgewezenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Vorderingen-Nationale-Bond-Overheidszaken-tegen-CEO-van-KPN-afgewezen.aspxRotterdam29-11-2020 23:00:00<p>De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft vandaag de vorderingen van de Nationale Bond Overheidszaken afgewezen. De Bond is tegenstander van het uitrollen van het 5G-netwerk omdat zij stellen dat de stralingen risico’s voor de volksgezondheid met zich meebrengen.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, neem dan contact op met een medewerker van de Centrale Informatiebalie.

U kunt op alle werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie. De rechtbank kan niet ingaan op uw persoonlijke, juridische vragen.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het de Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.