Laden...

Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan. Voor de toegang tot het gerechtsgebouw gelden i.v.m. corona afwijkende regels.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Rotterdam?

 

Toegankelijkheid rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk.

Publiek is beperkt welkom. Aanmelden vooraf is noodzakelijk.
Lees verder

Centrale informatiebalie

Vanaf maandag 25 mei is de centrale informatiebalie van de rechtbank Rotterdam geopend. Om een grote toeloop te voorkomen, verzoeken wij u uw zaken bij de Centrale Informatiebalie zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail af te handelen. 
Lees hoe wij u van dienst kunnen zijn.
 

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen.

Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Indien in uw zaak een mondelinge behandeling zal plaatsvinden, hoort u van de rechtbank of het gerechtshof wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of via een fysieke zitting) deze zal plaatsvinden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 - 362 60 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam Bekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Voor vier tientjes een geschil oplossen bij de (regel)rechterVoor vier tientjes een geschil oplossen bij de (regel)rechterhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Voor-4-tientjes-een-geschil-oplossen-bij-de-regel-rechter.aspxRotterdam20-9-2020 22:00:00<p>Stel; je hebt een meningsverschil met jouw buurman, werkgever of de aannemer en je komt er met elkaar maar niet uit? Zou het dan niet mooi zijn om voor vier tientjes per persoon het geschil bij de rechter te bespreken en op te lossen? In Rotterdam kan dat. </p>
Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 39 (21-25 september 2020)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 39 (21-25 september 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-39-21-25-september-2020.aspxRotterdam17-9-2020 22:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen. </p>
13 cel voor dodelijke schietpartij Westkousdijk13 cel voor dodelijke schietpartij Westkousdijkhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/13-cel-voor-dodelijke-schietpartij-Westkousdijk.aspxRotterdam17-9-2020 22:00:00<p>De rechtbank in Rotterdam heeft een 23-jarige man uit Krimpen aan den IJssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar voor het doodschieten van een 25-jarige man. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte met opzet het slachtoffer heeft doodgeschoten, maar is niet van oordeel dat hij dat met voorbedachte raad heeft gedaan. Daarom wordt de 23-jarige man veroordeeld voor doodslag en niet voor moord. Daarnaast moet hij een forse schadevergoeding betalen van 73.285,94 euro aan de nabestaanden.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, neem dan contact op met een medewerker van de Centrale Informatiebalie.

U kunt op alle werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie. De rechtbank kan niet ingaan op uw persoonlijke, juridische vragen.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het de Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.