Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

Contact

Bezoekadres Rotterdam
Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam

Bezoekadres Dordrecht
Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht


Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon
088 36 26000

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam 

 

Praktisch

Zittingen
Er zijn dagelijks zittingen voor alle rechtsgebieden. De meeste zittingen zijn openbaar.


Regels en procedures


Pers

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Update: telefoonstoring24-7-2017 22:00:00<p>De telefoonstoring is verholpen en de rechtbank is weer bereikbaar. </p>
Landelijke telefoonstoring23-7-2017 22:00:00<p><span class="rnl-inlinebegrip rnl-inlinebegrip-active" title="Rechtbank: Rechtsprekend orgaan dat in eerste aanleg oordeelt over zaken zoals echtscheidingen, misdrijven, geldvorderingen, en de meeste bestuursrechtelijke geschillen. Ook wordt met het begrip rechtbank het gebouw aangeduid waarin de rechtbank zetelt.">Rechtbank</span> Rotterdam is vanwege een landelijke storing op dit moment niet bereikbaar via de 088-telefoonnummers.  We werken aan een oplossing voor dit probleem.</p>
Uitspraak over gebiedsverbod tijdens de marathon en meldingsplicht20-7-2017 22:00:00<p>De meervoudige kamer van de rechtbank Rotterdam heeft uitspraak gedaan over nieuwe wetgeving: de Tijdelijke wet bestuurlijke maatregelen terrorismebestrijding. De minister van Veiligheid en Justitie heeft voor de eerste keer twee maatregelen op grond van deze nieuwe wet opgelegd: een gebiedsverbod en een meldplicht. Tijdens de marathon van Rotterdam op 9 april 2017 mocht betrokkene niet in de buurt van de looproute van de marathon komen, dit omdat hij tijdens de marathon van 2015 op het metrostation Maashaven gedreigd heeft met een aanslag tijdens de marathon. Verder moet hij zich zes maanden lang twee maal per week melden bij de politie.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij het Rechtbank Contactcentrum.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het Rechtbank Contactcentrum van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.