Laden...

Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan. Voor de toegang tot het gerechtsgebouw gelden i.v.m. corona afwijkende regels.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Rotterdam?

 

Toegankelijkheid rechtbank

De rechtbank Rotterdam behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Wel zijn onze gerechtsgebouwen nog beperkt toegankelijk.

Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Publiek

Publiek is beperkt welkom. Aanmelden vooraf is noodzakelijk.
Lees verder


Journalist

Bent u journalist en wilt u een zitting bijwonen, meldt u zich dan tijdig aan. Zie onze covidpagina voor meer informatie.

Centrale informatiebalie

Sinds maandag 25 mei is de centrale informatiebalie van de rechtbank Rotterdam geopend. Om een grote toeloop te voorkomen, verzoeken wij u uw zaken bij de Centrale Informatiebalie zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail af te handelen. 
Lees hoe wij u van dienst kunnen zijn.
 

Gaat mijn zaak door?

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Indien in uw zaak een mondelinge behandeling zal plaatsvinden, hoort u van de rechtbank of het gerechtshof wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of via een fysieke zitting) deze zal plaatsvinden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 - 362 60 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam Bekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Wijkrechtspraak: toegankelijk, laagdrempelig en dichtbijWijkrechtspraak: toegankelijk, laagdrempelig en dichtbijhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Wijkrechtspraak-toegankelijk-laagdrempelig-en-dichtbij.aspxRotterdam23-9-2020 22:00:00<p>Veel mensen in de Rotterdamse wijken Bloemhof en Hillesluis hebben problemen met schulden, woonruimte en inkomsten. Sommigen van hen komen daardoor in aanraking met de politie. Bij de rechtbank lopen vaak meerdere procedures rondom een persoon of gezin. Bij Wijkrechtspraak worden al deze zaken tegelijk behandeld en neemt de rechter beslissingen die er aan bijdragen dat mensen hun problemen ook echt kunnen oplossen. </p>
Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 40 (28 sept - 2 okt 2020)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 40 (28 sept - 2 okt 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-40-28-sept-2-okt-2020.aspxRotterdam23-9-2020 22:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>
Huiselijk geweld houdt niet zomaar vanzelf opHuiselijk geweld houdt niet zomaar vanzelf ophttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Huiselijk-geweld-houdt-niet-zomaar-vanzelf-op.aspxRotterdam22-9-2020 22:00:00<p>Een ruzie over de scheiding, schulden of de omgangsregeling eindigt soms met een paar rake klappen. Degene die de klappen uitdeelt kan bij de rechter vaak rekenen op een forse straf. Maar is daarmee de oorzaak van de ruzie ook aangepakt? </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, neem dan contact op met een medewerker van de Centrale Informatiebalie.

U kunt op alle werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie. De rechtbank kan niet ingaan op uw persoonlijke, juridische vragen.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het de Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.