Laden...

Rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Rotterdam

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Rotterdam?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Centrale informatiebalie

Vanaf maandag 25 mei is de centrale informatiebalie van de rechtbank Rotterdam geopend. U kunt de balie weer bezoeken.

Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Indien in uw zaak een mondelinge behandeling zal plaatsvinden, hoort u van de rechtbank of het gerechtshof wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of via een fysieke zitting) deze zal plaatsvinden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 - 362 60 00

Bezoekadres Rotterdam

Wilhelminaplein 100-125
3072 AK Rotterdam
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Dordrecht

Steegoversloot 36
3311 PP Dordrecht
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam Bekijk rechtbank Rotterdam van binnen.

Nieuws rechtbank Rotterdam  Nieuws rechtbank Rotterdam

 

 

Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 29 (13-17 juli) 2020Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 29 (13-17 juli) 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-29-13-17-juli-2020.aspxRotterdam9-7-2020 22:00:00<p>cVanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>
12 maanden onvoorwaardelijke celstraf voor poging zware mishandeling politieagent12 maanden onvoorwaardelijke celstraf voor poging zware mishandeling politieagenthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/12-maanden-onvoorwaardelijke-celstraf-voor-poging-zware-mishandeling-politieagent.aspxRotterdam8-7-2020 22:00:00<p>De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 26-jarige verdachte veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank oordeelt dat de man schuldig is aan een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel van een politieagent. Na de celstraf moet de man zich houden aan bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich direct laten opnemen voor een behandeling in een klinische instelling voor mensen met sterke gedragsstoornissen of een licht verstandelijke handicap.<br></p>
Op de rol: 'Ik heb zelf een enkelband voorgesteld'Op de rol: 'Ik heb zelf een enkelband voorgesteld'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Op-de-rol-Ik-heb-zelf-een-enkelband-voorgesteld.aspxDordrecht 7-7-2020 22:00:00Josje was wel vaker bij hem weggegaan, een week, een paar maanden, maar ze was altijd teruggekomen. Maar begin mei 2019 komt ze niet terug.Josje is van woning in Rotterdam naar een ‘veilig adres’ vertrokken.<p>Josje was wel vaker bij hem weggegaan, een week, een paar maanden, maar ze was altijd teruggekomen. ‘Onze relatie kende pieken en dalen’, zegt Dirk* in het Dordtse gerechtsgebouw tegen de politierechter. Maar begin mei 2019 komt ze niet terug. Josje is van haar woning in Rotterdam naar een ‘veilig adres’ in een buurgemeente vertrokken. Dirk (34) wil weten waarom. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, neem dan contact op met een medewerker van de Centrale Informatiebalie.

U kunt op alle werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie. De rechtbank kan niet ingaan op uw persoonlijke, juridische vragen.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij het de Centrale Informatiebalie van de locatie Rotterdam en Dordrecht.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.