Laden...

Podcasts 'Achter de toga'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak > Podcasts 'Achter de toga'

Roel Maalderink in gesprek met rechters

Tijdens de Week van de Rechtspraak 2020 ging er elke dag op deze pagina een podcast live waarin journalist Roel Maalderink met rechters in gesprek gaan over thema’s en dilemma’s zoals vechtscheidingen, cybercrime, faillissementen en de rechtsstaat in Polen en Hongarije.

Vrijdag 25 september - Cybercrime

Christiaan Baardman is senior raadsheer gerechtshof in Den Haag. Als coördinator van het Kenniscentrum Cybercrime spreekt hij in deze aflevering over de verschillende vormen van computercriminaliteit, de daders en slachtoffers, maar ook over zijn eigen rol als rechter in dit soort zaken.

 

Donderdag 24 september - Verkeersmisdrijven: kan een straf recht doen aan het verdriet?

Strafrechter Rogier Sonneveldt vertelt over enkele ingrijpende verkeersmisdrijfzaken die hij behandelde, soms met een onverwachte afloop. Wat is het onderscheid tussen schuld en opzet bij een zwaar of dodelijk ongeluk, en wat vindt hij van het verwijt dat rechters te licht straffen in dit soort zaken?

 

Woensdag 23 september - Wie redt de rechter in Oost-Europa?

Rechter Kees Sterk maakt zich grote zorgen over de staat van de rechtstaat in Oost-Europa. Wat gebeurt er in Polen en Hongarije, wat betekent dat voor ons en wie kan daar uiteindelijk iets aan doen?

 

Dinsdag 22 september – In het belang van het kind

Familierechters Johan Visser en Deirdre Klijn spreken over vechtscheidingen. Bij een scheiding beëindig je het partnerschap, maar niet het ouderschap. Hoe voorkom je dat een scheiding verandert in een vechtscheiding?

Maandag 21 september – Failliet of niet? Het werk van de faillissementsrechter

Faillissementsrechter Piet Neijt legt uit wat de rol van de rechter is als een bedrijf of persoon failliet dreigt te gaan, en wat je kunt betekenen voor de betrokkenen. Ook vragen we hem of hij al iets merkt van de economische effecten van de coronacrisis op de zaken die hij behandelt.