Laden...

Centrale Raad van Beroep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > Centrale Raad van Beroep

Contact 

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 8:30-17:00 uur
Receptie: maandag tot en met vrijdag: 8:30-17:00 uur

Gesloten op feestdagen en bijzondere sluitingsdata.

Bezoekadres

Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht
Route via Google Maps (google.com)

Telefoonnummer

Heeft u algemene vragen over de Rechtspraak, financiële vragen of heeft u digitale ondersteuning nodig? Neem dan contact op met het Rechtspraak Servicecentrum (RSC)

  • 088 361 61 61

Heeft u een specifieke vraag over een lopende procedure? Neem dan contact op met de Centrale Raad van Beroep.

  • 088 362 11 11

Organisatie

Mailen met de CRvB

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.
Veilig mailen met de CRvB start via onderstaande knop.
Start veilig mailcontact met de CRvB (zivver.com)

Over de Centrale Raad van Beroep

De Centrale Raad van Beroep is een van de vier hoogste bestuursrechters die Nederland kent. De andere drie zijn de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het College van Beroep voor het bedrijfsleven. De Centrale Raad van Beroep oordeelt in hoger beroep over geschillen op het terrein van de sociale verzekeringen, de sociale voorzieningen en ambtenarenzaken.

Daarnaast is de Centrale Raad van Beroep rechter in eerste en enige aanleg in geschillen over de uitvoering van wetten voor oorlogs- en vervolgingsgetroffenen en voor beroepen van rechterlijke ambtenaren.

Zittingen

De Centrale Raad van Beroep behandelt zaken, waar dat mogelijk is, tijdens een fysieke zitting. Daarnaast behandelt de Centrale Raad van Beroep ook rechtszaken via alternatieve werkwijzen: schriftelijk (zonder zitting), telefonisch of via een videoverbinding.

Regels en procedures

Bij het voeren van een proces worden door partijen en door de rechter bepaalde regels in acht genomen. Dit procesrecht is voor procedures bij de Centrale Raad van Beroep geregeld in de Algemene wet bestuursrecht.

Nieuws Centrale Raad van Beroep  Nieuws Centrale Raad van Beroep

 

 

Lisa Ansems volgt Hilke Grootelaar op in Klankbordgroep Centrale Raad van BeroepLisa Ansems volgt Hilke Grootelaar op in Klankbordgroep Centrale Raad van Beroephttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep/Nieuws/Paginas/Lisa-Ansems-volgt-Hilke-Grootelaar-op-in-Klankbordgroep-Centrale-Raad-van-Beroep.aspxUtrecht14-11-2022 23:00:00<p>Vanaf 15 november geeft <a href="https://hilkegrootelaar.com/" target="_blank">Hilke Grootelaar</a> na vier jaar het stokje door aan <a href="https://www.universiteitleiden.nl/medewerkers/lisa-ansems#tab-1" target="_blank">Lisa Ansems</a> als lid van de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep/Nieuws/Paginas/Inrichting-klankbordgroep.aspx" target="_blank">Klankbordgroep</a>. De Klankbordgroep adviseert het bestuur van de Centrale Raad van Beroep op thema's zoals innovatie en technologie, social media, verandermanagement, externe oriëntatie, maatschappelijk effectieve rechtspraak etc.<br></p>
Een nieuwe podcastaflevering van Uitspraak Centraal over maatwerk in de ParticipatiewetEen nieuwe podcastaflevering van Uitspraak Centraal over maatwerk in de Participatiewethttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep/Nieuws/Paginas/Een-nieuwe-podcastaflevering-van-Uitspraak-Centraal-over-maatwerk-in-de-Participatiewet.aspxUtrecht2-11-2022 23:00:00<p>De tiende aflevering van de podcast Uitspraak Centraal gaat over maatwerk in de Participatiewet aan de hand van een <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:CRVB:2022:1952" target="_blank">uitspraak van 27 september 2022</a>. In de uitspraak oordeelde de Centrale Raad van Beroep (CRvB) dat een Arnhems echtpaar extra bijstand moest krijgen van de gemeente ter compensatie van het niet-ontvangen van het maximale toeslagenbedrag.<br></p>
Kom naar de Studentendag van de Centrale Raad van Beroep op 17 november 2022Kom naar de Studentendag van de Centrale Raad van Beroep op 17 november 2022https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep/Nieuws/Paginas/Kom-naar-de-Studentendag-van-de-Centrale-Raad-van-Beroep-op-17-november-2022.aspxUtrecht5-10-2022 22:00:00<p>Wil je een kijkje nemen achter de schermen bij de hoogste bestuursrechter in het sociaal zekerheidsrecht en het sociaal domein? En ben jij derdejaars bachelor- of masterstudent Rechtsgeleerdheid? Kom dan naar de Studentendag van de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep">Centrale Raad van Beroep</a> (CRvB) op donderdag 17 november in Utrecht.<br></p>

Vraag en antwoord

Wat doet de Centrale Raad van Beroep?

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) is de hoogste bestuursrechter in socialezekerheidszaken en ambtenarenzaken. De CRvB behandelt ook de hogerberoepszaken van militaire ambtenaren.

Hoe dien ik een klacht in over de Centrale Raad van beroep?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van de Centrale Raad van Beroep kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Ben ik verplicht te verschijnen bij de behandeling van mijn zaak?

U mag zelf beslissen of u de behandeling van uw zaak wilt bijwonen, tenzij in de brief staat dat u verplicht bent om aanwezig te zijn (oproeping). Als u niet komt, stelt de rechter het op prijs dat u dat tevoren laat weten.