Laden...

Strafzaak Hendon (dood Peter R. de Vries)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Strafzaak Hendon (dood Peter R. de Vries)

Stand van zaken

Justitieel Complex Schiphol De Lange Leidsedwarsstraat op 6 juli 2021 [foto: ANP/Maarten Brante]

Op 6 juli 2021 werden kort na de schietpartij 2 verdachten gearresteerd. De zaak tegen hen is strafzaak Iraklia.

In verband met de dood van Peter R. de Vries worden nog 3 verdachten berecht. Deze zijn op 4 juli 2022 opgepakt in het strafrechtelijk onderzoek naar de opdrachtgever(s) van de schietpartij en andere betrokkenen.

Deze 3 verdachten staan in de strafzaak Hendon (officieel: 26Hendon) terecht voor 'moord in vereniging'. Twee van hen staan ook terecht voor deelname aan een organisatie met het oogmerk het plegen van (terroristische) misdrijven.

De rechtbank Amsterdam heeft op 1 november 2022 een beslissing genomen in deze strafzaak. Besloten is dat de zaken van de verdachten in dat onderzoek worden verwezen naar de zittingscombinatie van Iraklia, voor gelijktijdige behandeling en afdoening. Lees hier meer.

Procedure strafzaak Hendon

 1. Voorbereiding
  strafzaak Hendon Done
 2. Pro-formazittingen
  rechtbank Done
 3. Inhoudelijke behandeling
  rechtbank Active stap
 4. Uitspraak
  rechtbank te nemen stap

Agenda strafzaak Hendon (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum
Omschrijving
Zie agenda strafzaak Iraklia

Ontwikkelingen strafzaak Hendon

DatumOmschrijvingMeer informatie
1 november 2022
De rechtbank Amsterdam heeft besloten dat de zaken van de verdachten worden verwezen naar de zittingscombinatie van Iraklia, voor gelijktijdige behandeling en afdoening. Lees hier meer.
Beslissing:
ECLI:NL:RBAMS:2022:6230
13 oktober 2022
Eerste pro-formazitting. De drie verdachten blijven vastzitten, besloot de rechtbank na afloop.
Voorafgaand was er dit nieuwsbericht.
25 juli 2022
De raadkamer van de rechtbank Amsterdam bepaalt dat de man die op 4 juli in Spanje is aangehouden drie maanden in voorarrest blijft. 
12 juli 2022
De raadkamer van de rechtbank Amsterdam bepaalt dat de man die op 4 juli op Curaçao is aangehouden drie maanden in voorarrest blijft.


4 juli 2022
Het Openbaar Ministerie maakt bekend dat een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit is aangehouden op verdenking van het aansturen van de uitvoerders van de moord op De Vries. Dezelfde dag worden op verzoek van de Nederlandse autoriteiten twee verdachten aangehouden op Curaçao en in Spanje.


Zitting bijwonen en persinformatie

Belangstellenden kunnen de zittingen volgen in een van de videozalen in de rechtbank. Vooraf aanmelden is niet nodig. In verband met de privacy van de betrokkenen is er geen livestream.

In de gehele rechtbank geldt een streng verbod op het maken van foto's en beeld- en geluidsopnames. In de videozalen voor belangstellenden dienen mobiele telefoons en andere apparatuur te worden uitgeschakeld en opgeborgen. Op naleving van de regels wordt toegezien door de parketpolitie.

Journalisten die een zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie van de rechtbank Amsterdam via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Meer informatie

Telefoon: 088 361 14 40
E-mail: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.