Laden...

Tewerkstellingsvergunning

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Tewerkstellingsvergunning

Bent u het als werkgever niet eens met een besluit van UWV over uw aanvraag van een tewerkstellingsvergunning voor een buitenlandse werknemer en is uw bezwaar afgewezen? Dan kunt u de rechter vragen om het besluit te beoordelen. Uw werknemer kan als belanghebbende meedoen in de procedure.


Wat is een tewerkstellingsvergunning?

Als u als werkgever iemand van buiten de EER (Europees Economische Ruimte) in dienst wilt nemen, is vaak een werkvergunning nodig. Er bestaan 2 soorten werkvergunningen: de tewerkstellingsvergunning (TWV) en de gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA). Het UWV toetst of de vreemdeling in Nederland mag werken. De duur van het werk bepaalt of u een TWV of GVVA moet aanvragen.  

Tewerkstellingsvergunning afgewezen?

Als uw aanvraag door het UWV is afgewezen en het bezwaar daartegen ook, kunt u naar de rechter. De rechter doet het werk van UWV niet over. De rechter beoordeelt alleen de punten waarover u en uw werknemer klagen, bijvoorbeeld of:

  • de aanvraag zorgvuldig is behandeld
  • de beslissing voldoet aan de wet- en regelgeving

Vraag en antwoord

Kan ik in beroep gaan bij de rechter over de tewerkstellingsvergunning?

Ja, als u werkgever bent, kunt u voor de afwijzing op bezwaar van de vergunning naar de rechter. Uw werknemer mag mee-procederen.

Wat kost een beroepsprocedure tewerkstellingsvergunning?

Voor deze procedure moet u griffierechten betalen. Als uw werknemer mee-procedeert, hoeft hij geen griffierecht te betalen.

Wanneer doet de rechter uitspraak over de tewerkstellingsvergunning?

De rechter doet binnen 6 weken na sluiting van het onderzoek uitspraak. Daarna is nog hoger beroep mogelijk.

Juridisch advies

Een advocaat of andere juridisch adviseur kan u adviseren over uw situatie, documenten voor u maken en het woord doen tijdens een zitting bijvoorbeeld.

Rechters en anderen bij de Rechtspraak zijn onpartijdig en onafhankelijk. Zij kunnen u informeren, maar niet adviseren.

 

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie of hulp, bezoek de contactpagina. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over hoe u ons kunt bereiken.