Laden...

Procedures verborgen gebreken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Verborgen gebreken > Procedures verborgen gebreken

Heeft u na de overdracht van uw nieuwe woning een verborgen gebrek ontdekt, dan kunt u de verkoper vragen dit te herstellen. Wordt u het samen niet eens? U kunt naar de rechter:

  • voor een snelle beslissing, zoals een voorschot op de schadevergoeding (spoedprocedure)
  • voor een definitief oordeel over de aansprakelijkheid en de schade (bodemprocedure)

Afhankelijk van de hoogte van het schadebedrag gaat u naar de kantonrechter of de civiele rechter. De procedures vallen onder het burgerlijk recht (civiel recht).

Procedures verborgen gebreken

Heeft u een verborgen gebrek ontdekt in uw nieuwe woning? En wil de verkoper het gebrek niet herstellen? Of wordt u het niet eens over de omvang van de schade of over de hoogte van de schadevergoeding? Als u er samen niet uit komt, kunt u een procedure starten bij de rechter.

Schadevergoeding € 25.000 of minder

Wilt u een snelle beslissing, omdat een spoedige reparatie van het verborgen gebrek nodig is? U kunt een spoedprocedure (kort geding) bij de kantonrechter starten. Gaat het om een definitief oordeel? Dan start u een uitgebreide procedure (bodemprocedure) bij de kantonrechter. U bent in beide gevallen niet verplicht om een advocaat in te schakelen.


 

Spoedprocedure

In een spoedprocedure kunt u bijvoorbeeld vragen om een voorschot op de schadevergoeding, die u vordert in verband met het herstellen van de verborgen gebreken.

Uitgebreide procedure

In een uitgebreide procedure kunt u bijvoorbeeld vragen om vergoeding van uw reparatiekosten en andere schade (schadevergoeding).

Reparatie of schadevergoeding meer dan € 25.000

Wilt u een snelle beslissing, omdat een spoedige reparatie van het verborgen gebrek nodig is? U kunt een spoedprocedure (kort geding) starten bij de civiele rechter van de rechtbank. Gaat het om een definitief oordeel? Dan start u een uitgebreide procedure (bodemprocedure) bij de civiele rechter. In beide gevallen bent u verplicht om een advocaat in te schakelen.

Spoedprocedure

In een spoedprocedure kunt u bijvoorbeeld vragen om een voorschot op de schadevergoeding, die u vordert in verband met het herstellen van de verborgen gebreken.

Uitgebreide procedure

In een uitgebreide procedure kunt u bijvoorbeeld vragen om:

  • reparatie van de verborgen gebreken door de verkoper (nakoming van de overeenkomst)
  • vergoeding van uw reparatiekosten en andere schade (schadevergoeding)
  • het ongedaan maken van de koop bij zeer ernstige gebreken (ontbinding van de overeenkomst)

Kosten

U betaalt een vergoeding voor de behandeling van uw zaak door de rechter: de griffierechten. Er kunnen extra kosten aan een rechtszaak verbonden zijn, bijvoorbeeld advocaatkosten.

Doorlooptijd

Een uitgebreide procedure verborgen gebreken (bodemprocedure) duurt minimaal 3 maanden. In een spoedprocedure (kort geding) doet de rechter na de zitting meestal binnen 2 weken uitspraak.

Vraag en antwoord

Kan ik een spoedprocedure voeren zonder de uitgebreide procedure?

Ja. Als u een spoedprocedure (kort geding) start, is het niet verplicht daarna ook de uitgebreide procedure te voeren.

Wat kosten een spoedprocedure en bodemprocedure?

U betaalt als eiser de kosten voor de deurwaarder en eventueel voor de advocaat. Ook betaalt u de kosten voor de behandeling van uw zaak door de rechter: de griffierechten.

Hoe lang duurt een uitgebreide procedure?

Minimaal 3 maanden. Vaak meer dan 6 maanden, afhankelijk van het verloop van uw zaak.

 

Juridisch advies

Een advocaat inschakelen is niet altijd verplicht. Het mag wel altijd. Een advocaat of andere juridisch adviseur kan u adviseren over uw situatie, documenten voor u maken en het woord doen tijdens een zitting bijvoorbeeld.

Rechters en anderen bij de Rechtspraak zijn onpartijdig en onafhankelijk. Zij kunnen u informeren, maar niet adviseren.


Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.