Laden...

Boete netbeheerder Westland Infra definitief van tafel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Boete netbeheerder Westland Infra definitief van tafel
Den Haag, 08 december 2020

De boete van 600 duizend euro die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) oplegde aan de netbeheerder Westland Infra (Westland) is definitief van tafel. Dat blijkt uit de uitspraak die het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag deed in hoger beroep.

ACM legde de boete op omdat Westland een concurrentieverbod voor netbeheerders overtrad vanwege het aanbieden van meters aan grootverbruikers. Volgens Westland handelde ACM hiermee in strijd met het gelijkheidsbeginsel, omdat andere netbeheerders die dezelfde activiteiten hadden verricht, geen boete hebben gekregen en dus anders zijn behandeld.

Het CBb vindt dat ACM onvoldoende heeft onderzocht of er sprake was van ongelijke gevallen waardoor de verschillende behandeling van de netbeheerders kon worden gerechtvaardigd. Het CBb geeft ACM niet de gelegenheid om alsnog een dergelijk onderzoek te verrichten. Daarvoor heeft ACM voldoende de gelegenheid gehad.
Eerder schrapte de rechtbank de boete om dezelfde reden.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 06 22812976

Uitspraken