Laden...

Concurrenten verliezen rechtszaak over NightJet Wenen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Concurrenten verliezen rechtszaak over NightJet Wenen
Den Haag, 17 mei 2022

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat mocht de hoofdrailnetconcessie als proef uitbreiden ten behoeve van het doortrekken van de NightJet Wenen naar Amsterdam. Ook mocht zij NS voor die verbinding een subsidie van 6,7 miljoen euro toekennen.

Dat is de uitkomst van een rechtszaak waarmee concurrenten van NS zich keerden tegen de gunning en de toekenning van een subsidie ter dekking van het exploitatietekort aan NS. Daarmee verwerpt het College van Beroep voor het bedrijfsleven het standpunt van de concurrenten dat deze gunning de concurrentie vervalst of NS onterecht bevoordeelt.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.

Uitspraken