Laden...

Fusie Aegon en Optas: polishouders zijn belanghebbende bij instemmingsbesluit DNB

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Fusie Aegon en Optas: polishouders zijn belanghebbende bij instemmingsbesluit DNB
Den Haag, 14 december 2021

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de polishouders van Optas als belanghebbenden aangemerkt bij het instemmingsbesluit van DNB over de fusie van Aegon en Optas. Dat is de uitkomst van het hoger beroep dat DNB had aangespannen bij het CBb.

DNB heeft in 2018 ingestemd met de voorgenomen overgang van de volledige verzekeringsportefeuille van Optas naar Aegon, zodat beide levensverzekeraars konden fuseren. Polishouders van Optas hebben hiertegen bezwaar gemaakt, omdat zij vrezen dat de fusie negatieve financiële gevolgen voor hen heeft. DNB heeft die bezwaren niet-ontvankelijk verklaard omdat zij vindt dat deze polishouders geen belanghebbenden zijn.
Het CBb bevestigt het oordeel van de rechtbank dat de polishouders wel belanghebbenden zijn, omdat de polishouders opkomen voor hun eigen, financiële positie en zij hun belangen in deze bestuursrechtelijke procedure moeten kunnen verdedigen. 

Het CBb wijst de zaak voor de inhoudelijke behandeling naar de rechtbank Rotterdam. Enkele polishouders hadden hierom gevraagd.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.

Uitspraken