Laden...

Gemeente moet rookverbod in winkelgebied handhaven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Gemeente moet rookverbod in winkelgebied handhaven
Den Haag, 04 december 2018

De gemeente Vlaardingen is terecht beboet omdat zij het rookverbod in winkelcentrum Liesveld niet heeft gehandhaafd. Dat beslist het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in de uitspraak op het beroep van de gemeente.

Het deel van een winkelcentrum dat overdekt is, is een ‘overdekt winkelcentrum’ en daarvoor geldt een rookverbod. Ook al is handhaving van het rookverbod niet gemakkelijk in een openbaar toegankelijk (winkel)gebied, de gemeente is dat wel verplicht. Vlaardingen schoot tekort in de handhaving en de staatssecretaris heeft die gemeente dan ook terecht beboet.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken