Laden...

Hondenfokker heeft regels over het dierenwelzijn overtreden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Hondenfokker heeft regels over het dierenwelzijn overtreden
Den Haag, 02 juli 2024
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft verschillende handhavingsbesluiten genomen tegen een hondenfokker. Die hondenfokker heeft meerdere overtredingen begaan van dierenwelzijnsregels. Zo liet hij de honden niet genoeg naar buiten gaan, lette niet genoeg op hun gezondheid en de hokken waarin zij verbleven waren te klein. 
Vandaag doet het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak in drie beroepen die zijn ingesteld door de hondenfokker. Hij was het namelijk niet eens met de handhavings- en invorderingsbesluiten van de NVWA. Volgens de hondenfokker heeft hij die overtredingen niet begaan.

Het CBb geeft de hondenfokker geen gelijk. De toezichthouders van de NVWA hebben hun bevindingen over de begane overtredingen tijdens de controles beschreven in rapporten en daarmee het bewijs geleverd dat de overtredingen zijn begaan. Daarom blijven de handhavings- en invorderingsbesluiten in stand. Dat betekent dat de hondenfokker moest voldoen aan de maatregelen om het dierenwelzijn te verbeteren. Ook moet de hondenfokker dwangsommen betalen.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 22812976 of Administratie CBb 088 362 3910.Uitspraken