Laden...

Klacht van Tata Steel over handelwijze van TenneT tijdens stroomstoring in Diemen terecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Klacht van Tata Steel over handelwijze van TenneT tijdens stroomstoring in Diemen terecht
Den Haag, 12 maart 2019

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed vandaag uitspraak in het beroep van TenneT tegen een besluit van ACM over de grootschalige stroomstoring in Diemen in maart 2015. Over deze storing had Tata Steel twee klachten tegen TenneT ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). ACM verklaarde beide klachten gegrond.

Volgens het CBb is één van deze klachten niet terecht, omdat ACM een verkeerde uitleg heeft gegeven aan de wettelijke term van het handhaven van een enkelvoudige storingsreserve. De uitleg van ACM dat een netbeheerder een dubbele storingsreserve moet handhaven is onjuist. Wel vindt het CBb dat Tata terecht heeft geklaagd over de handelwijze van TenneT ten tijde van de storing. Dit omdat TenneT niet alles wat redelijkerwijs binnen haar vermogen lag heeft gedaan om de storing te voorkomen.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken