Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geeft Engel ongelijk in kort geding tegen BNNVARA

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geeft Engel ongelijk in kort geding tegen BNNVARA
Leeuwarden, 19 juli 2022

Engel vordert dat het BNNVARA wordt verboden hem op Joop.nl te omschrijven als corona-ontkenner, viruswaanzinnige, sekteleider en (notoire) anti-vaxxer. Ook wenst hij dat BNNVARA op de hoofdpagina van Joop.nl een rectificatie plaatst waarmee het onjuiste beeld dat Joop.nl van hem heeft geschetst, wordt rechtgezet. Engel meent dat BNNVARA met genoemde onjuiste en beledigende kwalificaties inbreuk maakt op zijn recht op eerbiediging van het privéleven.
BNNVARA beroept zich op haar vrijheid van meningsuiting. 

Het hof wijst net als de voorzieningenrechter het verbod en de rectificatie af. Het hof is van oordeel dat gezien de door partijen aangevoerde omstandigheden, het recht van BNNVARA op dit moment zwaarder weegt dan het recht van Engel. Denkbaar is dat bij het herhaalde gestapelde gebruik van genoemde kwalificaties de balans op een gegeven moment doorslaat  ten nadele van BNNVARA, maar dat is nu nog niet het geval. 

Uitspraken