Laden...

Het gekraakte pand aan de Reactorweg (bedrijventerrein Lageweide) te Utrecht mag worden ontruimd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Het gekraakte pand aan de Reactorweg (bedrijventerrein Lageweide) te Utrecht mag worden ontruimd
Arnhem, 12 mei 2021

De kort geding rechter in Utrecht heeft beslist dat het Openbaar Ministerie (OM) het gekraakte pand mocht ontruimen en het hof is het daarmee eens. 

Eén ontruimingsbrief voldoende

Het gekraakte gebouw heeft zes straatadressen. Het hof vindt dat de ontruimingsbrief van de Officier van Justitie van 12 maart 2021 is gericht aan alle krakers in het gebouw, ook al wordt in die brief maar één van die zes straatadressen genoemd. 

Belangen OM wegen zwaarder

De belangen van het OM bij de ontruiming rechtvaardigen in dit geval de inbreuk op het woonbelang van de krakers. Het OM heeft namelijk voldoende aannemelijk gemaakt dat de eigenaren door de ontruiming huurinkomsten kunnen ontvangen en dat zij het pand daarna zullen slopen om plaats te maken voor nieuwbouw. Het OM hoeft ook niet te wachten met de ontruiming van het gebouw aan de Reactorweg tot ook het daarnaast gelegen gebouw aan de Atoomweg kan worden ontruimd.Uitspraken