Laden...

Hof laat verbodenverklaring en ontbinding van motorclub Caloh Wagoh in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Hof laat verbodenverklaring en ontbinding van motorclub Caloh Wagoh in stand
Arnhem , 17 mei 2022

Het OM heeft verzocht om motorclub Caloh Wagoh verboden te verklaren en te ontbinden. De reden daarvan is dat volgens het OM de werkzaamheid van deze club in strijd is met de openbare orde. De rechtbank heeft het verzoek van het OM toegewezen (rechtbank Midden-Nederland 19 april 2021, ECLI:NL:RBMNE:2021:1484) en daarbij gewezen op ernstige misdrijven van Caloh Wagoh en op de geweldscultuur van de motorclub.


Een aantal leden van Caloh Wagoh is in hoger beroep gekomen tegen de uitspraak van de rechtbank. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag op dat hoger beroep beslist. Het hof komt tot de conclusie dat de formele bezwaren die zijn gemaakt tegen de beslissing van de rechtbank niet opgaan. Het hof is het verder eens met het oordeel van de rechtbank en laat de beslissing om Caloh Wagoh verboden te verklaren en te ontbinden in stand. 

Uitspraken