Laden...

Hof wijst BAM alsnog aan als winnaar aanbesteding realisatie hoogwaardige OV verbinding Huizen en Hilversum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Hof wijst BAM alsnog aan als winnaar aanbesteding realisatie hoogwaardige OV verbinding Huizen en Hilversum
Arnhem, 18 februari 2019

In deze aanbesteding gaat het om de uitleg van de aanbestedingsleidraad met betrekking tot vaststelling van de totaalscore voor het “plan hinderbeperking”. De deelscores zijn in consensus bepaald door een beoordelingsteam van experts.

Welke uitleg moet gevolgd worden?

De vraag is of de totaalscore in consensus door het beoordelingsteam - en daarmee met enige beoordelingsvrijheid voor het beoordelingsteam - moet worden vastgesteld of op een rekenkundige manier. Als de eerste uitleg wordt gevolgd heeft de Combinatie (VolkerWessels) de beste inschrijving ingediend, als de tweede wordt gevolgd heeft BAM de beste inschrijving ingediend.

Oordeel van het hof

In deze zaak zijn er drie eerdere gunningsbeslissingen genomen. De eerste was ten gunste van de Combinatie, de tweede (in bezwaar) ten gunste van BAM, de derde (na het vonnis van de voorzieningenrechter) ten gunste van de Combinatie. Het hof oordeelt dat de rekenkundige vaststelling van de totaalscore de juiste uitleg is, omdat inschrijvers dit uit de tekst van de inschrijvingsleidraad zullen hebben begrepen. Dit oordeel heeft tot gevolg dat BAM de beste inschrijving heeft gedaan. ProRail wordt geboden de opdracht aan BAM te gunnen.

Uitspraken