Laden...

Digitaal informatie uitwisselen met particulier bewindvoerders

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal informatie uitwisselen met particulier bewindvoerders
Den Haag, 07 februari 2022

Particulier bewindvoerders kunnen voortaan digitaal informatie uitwisselen met hun toezichthoudende rechtbank via een beveiligd webportaal (Mijn Bewind). Hiermee zet de Rechtspraak een volgende stap in de digitalisering van de dienstverlening.

Particulier bewindvoerders voeren bewind over (een deel van) het vermogen van een familielid, vriend of kennis. Zij leggen verantwoording af over het gevoerde bewind aan de toezichthoudende rechtbank en moeten soms de rechter toestemming vragen voor een aantal beslissingen over geldzaken. Deze informatie-uitwisseling kan nu digitaal via Mijn Bewind. In 2021 hebben vier rechtbanken samen met de particulier bewindvoerders in ca. 2.000 bewindszaken de digitale informatie uitwisseling via Mijn Bewind met succes beproefd. In februari 2022 gaan alle rechtbanken hiermee van start.

Overzichtelijk, veilig en snel

Mijn Bewind biedt belangrijke voordelen voor particulier bewindvoerders. Veilig inloggen via DigiD, het dossier van de betrokkene digitaal beschikbaar, digitaal invullen en indienen van verslagen en machtigingsverzoeken, direct inzicht in de status van ingediende documenten en automatisch bericht van de rechtbank bij vragen of wijziging in het dossier.

Geleidelijk toegang tot Mijn Bewind

De rechtbanken nodigen de ongeveer 60.000 particulier bewindvoerders stapsgewijs uit om zich aan te melden voor Mijn Bewind. Particulier bewindvoerders zijn niet verplicht om gebruik te maken van Mijn Bewind.

Mijn Bewind blijven verbeteren

De Rechtspraak blijft het webportaal Mijn Bewind doorontwikkelen. Ervaringen en wensen van particulier bewindvoerders en Rechtspraakmedewerkers dragen bij om de digitale informatie-uitwisseling zo toegankelijk mogelijk te maken voor particulier bewindvoerders.

Meer informatie

Op de informatiepagina Mijn Bewind op Rechtspraak.nl staat meer informatie en het aanmeldformulier.

Uitspraken