Laden...

Bewind voeren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Bewind > Bewind voeren

Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste informatie voor u als bewindvoerder.

 

Belangrijke informatie over bewind voeren

Bewind opstarten

Alle taken en verplichtingen 

Is er ook mentorschap? Bekijk welke taken en verplichtingen een mentor heeft, hoe een mentor verslagen maakt en bij de rechter indient, en hoe mentorschap te wijzigen of stoppen is.

Digitaal werken in Mijn CBM 

U kunt alle bewindszaken digitaal regelen in Mijn CBM (Mijn Rechtspraak – Curatele, Bewind en Mentorschap). Ook als u mentor bent, kunt u gebruik maken van Mijn CBM.

Bewind wijzigen

Het kan zijn dat er iets verandert in uw eigen situatie als bewindvoerder(s) of in die van de betrokkene. Dan kunt u de rechter vragen het bewind te wijzigen.

Stoppen als bewindvoerder

Bewind stoppen

 

Hoe is het om particulier bewindvoerder te zijn

Het is goed u te realiseren dat u emoties kunt ervaren bij de betrokkene (de persoon voor wie u bewindvoerder bent). De betrokkene kan bijvoorbeeld verdriet, angst, boosheid, schuldgevoel of schaamte voelen omdat hij of zij niet meer zelfstandig over geldzaken kan beslissen. Ook kan het wat betekenen voor uw onderlinge band als deze persoon afhankelijk wordt van u voor geldzaken. En het is voor u een hele verantwoordelijkheid om te dragen.

 

Kantonrechter Paul Rouwen vertelt

Hoe is het om bewindvoerder te zijn? En kan de rechtbank je daarbij helpen? Kantonrechter Paul Rouwen vertelt erover.

Een kantonrechter is een rechter die onder meer bewind behandelt. In de video komt de term familiebewindvoerder voor. Dit is hetzelfde als een particulier bewindvoerder.

 

 

 

Ervaringen van andere bewindvoerders

Hoe ervaren anderen het om bewindvoerder te zijn? Bekijk de verhalen.

 

 

 

Meer weten

 


Heeft u een vraag?

Neem voor vragen over uw situatie en het bewinddossier contact op met de rechtbank die erover gaat. Dat kan in Mijn CBM als u daarvan gebruikmaakt. U kunt ook bellen of een e-mail sturen naar de rechtbank.

Neem voor algemene vragen contact op met het Rechtspraak Servicecentrum:

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08:00-20:00 uur
Vrijdag: 08:00-17:30 uur

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00-17:30 uur

Heeft u een vraag over een ander onderwerp?

Bekijk eerst de contactpagina om te zien of uw vraag daar wordt beantwoord. Dit helpt u vaak sneller dan contact opnemen. Heeft u daarna nog hulp nodig? Neem dan contact op met het RSC.