Laden...

Digitaal procederen in kort geding handels- en familiezaken bij rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal procederen in kort geding handels- en familiezaken bij rechtbank Rotterdam
Den Haag, 14 september 2023

Vanaf 16 oktober 2023 kunnen procespartijen op een eenvoudige manier digitaal procederen in kort gedingen voor handels- en familiezaken bij de rechtbank Rotterdam. Digitaal procederen is snel, laagdrempelig en overzichtelijk en kost minder papier. Procespartijen hebben altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en het bijbehorende berichtenverkeer in een digitaal zaakdossier. Dat kan men op ieder gewenst moment inzien. 

Pilot rechtbank Rotterdam

De rechtbank Rotterdam is de eerste rechtbank waar het digitaal indienen van een kort geding voor handels- en familiezaken voortaan via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ mogelijk is. Deze pilot heeft als doel de digitale toegang te beproeven en waar nodig te verbeteren. Na een succesvolle pilot gaan de andere rechtbanken ook starten met digitale toegang voor deze zaakstroom. 

Hoe kan ik digitaal procederen?

Het indienen van een kort geding voor handels- en familiezaken kan eenvoudig via het webportaal van de Rechtspraak: 'Mijn Rechtspraak'. Wilt u meer weten over digitaal procederen? Bekijk alvast de veelgestelde vragen over digitaal procederen bij de Rechtspraak. 

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in kort gedingen bij de rechtbank Rotterdam is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor procespartijen zoals rechtspersonen en juridische professionals.

Uitspraken