Laden...

Iedereen welkom tijdens het Rondje Rechtsstaat

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Iedereen welkom tijdens het Rondje Rechtsstaat
Den Haag, 28 mei 2024

Zaterdag 8 juni is het weer Rondje Rechtsstaat. Als onderdeel van de Week van de Rechtsstaat houden 8 organisaties in Den Haag en elders in het land open huis. Zo ben je onder meer welkom bij de Raad voor de rechtspraak, de Eerste en Tweede Kamer, de Hoge Raad en de Raad van State.

Raad voor de rechtspraak

Bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag kunnen bezoekers terecht voor een publieksdag. Iedereen is welkom van 10 tot 16 uur op de Kneuterdijk 1 om meer over de democratische rechtsstaat te horen. Ga in gesprek met rechters, bodes, gerechtsjuristen en medewerkers van de griffie, de inloopkamer en de facilitaire dienst. Ook is er een programma met speurtocht voor kinderen, om half 12 is er een lezing over de geschiedenis van het 100-jarige pand en elk uur zijn er rondleidingen, bezoekers kunnen selfies maken in een toga en er is zowel in de ochtend als in de middag een interactieve familiezitting.

Den Bosch

Op zaterdag 8 juni opent het Paleis van Justitie 's-Hertogenbosch - direct achter het Centraal Station - de deuren voor het publiek. Tijdens de open dag geven de rechtbank Oost-Brabant en het gerechtshof 's-Hertogenbosch bezoekers een uitgebreid kijkje in de wereld van de Rechtspraak.

Den Haag

In Den Haag kan iedereen die dag kosteloos en zonder inschrijving de gebouwen van alle deelnemende organisaties bezoeken, kennismaken met de mensen die daar werken en informatie krijgen over vragen als: hoe komt een rechter tot zijn oordeel? Welke rol vervullen de diverse instituties? Er zijn rondleidingen, je kunt in gesprek gaan met de betreffende medewerkers, er zijn nagespeelde rechtszaken in verschillende steden in het land, je kunt horen hoe een wet tot stand komt, een foto in toga maken of de Gotische zaal van de Raad van State bezoeken.

Uitspraken