Laden...

Per 1 september volgende fase digitaal procederen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Per 1 september volgende fase digitaal procederen
Den Haag, 03 augustus 2017

1 september nadert met rasse schreden. Bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland wordt het dan verplicht digitaal te procederen in civiele handelsvorderingen met een belang vanaf 25.000 euro.

Advocaten in deze arrondissementen kunnen dan uitsluitend nog digitaal een zaak starten en voeren; alles rondom de mondelinge rechtszaak verloopt dan digitaal. Bij de andere 9 rechtbanken in Nederland is dit waarschijnlijk vanaf voorjaar 2018 het geval. Definitieve besluiten moeten hierover nog worden genomen.

Het is de 2de zaakstroom waarvoor dan geldt dat digitaal procederen verplicht is. In asiel- en bewaringszaken is dat sinds juni het geval. Inmiddels is de teller bij dit soort zaken de 10.000 gepasseerd.

Meer informatie

In het moderniseringsprogramma Kwaliteit en Innovatie werkt de Rechtspraak gefaseerd aan het digitaliseren van procedures. Voor professionals wordt het verplicht digitaal te procederen; voor particulieren blijft de mogelijkheid bestaan het op papier te doen.

Voor eventuele hulp is het Rechtspraak Servicecentrum beschikbaar.

Uitspraken