Laden...

Week van de rechtspraak van start

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Week van de rechtspraak van start
Den Haag, 19 september 2019

Rechtbanken en gerechtshoven in Nederland vieren deze week weer de Week van de Rechtspraak. Van 23 tot en met 27 september worden door het hele land activiteiten georganiseerd die laten zien welk werk rechters en raadsheren dagelijks doen.

De week is deels gericht op jongeren, die een rechter voor de klas kunnen krijgen. Tijdens deze schoolbezoekjes krijgen leerlingen de kans om deze rechters het hemd van het lijf te vragen. Jongeren die de dingen liever online bekijken en willen reageren, kunnen vanaf 24 september terecht op Instagram. Speciaal voor hun leeftijdgenoten plaatsen de Rechtspraak Reporters daar ook stories (korte video’s) over de rechtspraak.

Voor alle leeftijden

Maar ook voor andere generaties is er genoeg te doen. Zo kun je bij de Haarlemse rechtbank meedoen aan een wandeltocht en is in Den Bosch iedereen welkom voor een duik in de rechtbankarchieven. Rechters nemen daar bijzondere uitspraken uit een ver verleden onder de loep en vertellen hoe het er nu aan toe gaat.

Alles over de Week

Het hele programma van de week staat op een speciale pagina. Bekijk daar welke activiteiten door de gerechten bij jou in de buurt worden gehouden!

Uitspraken