Laden...

Man uit Eerbeek veroordeeld voor incidenten Bokbierdag Zutphen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Eerbeek veroordeeld voor incidenten Bokbierdag Zutphen
Arnhem, 24 oktober 2018

De politierechter veroordeelt een 25-jarige man uit Eerbeek tot een werkstraf van 160 uur. Daarnaast krijgt de man een celstraf van 34 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk opgelegd. Hij maakte zich schuldig aan een poging zware mishandeling van een beveiliger en het belemmeren van agenten tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. De incidenten vonden plaats tijdens de Nationale Bokbierdag in Zutphen.

Op 7 oktober 2018 belemmerde de man een aantal agenten, die op dat moment iemand wilden aanhouden. Ook schopte hij een beveiliger tegen het hoofd, waarbij de beveiliger verwondingen in het gezicht opliep. Daarnaast vernielde de man door de trap ook de bril van de beveiliger. 

Bewust risico genomen

Volgens de advocaat van de man was er geen sprake van een poging tot zware mishandeling, omdat het procesdossier onvoldoende aanknopingspunten bood. De advocaat voerde daartoe aan dat volgens vaste jurisprudentie moet worden gekeken naar de aard en omstandigheden van het incident. De politierechter gaat hier niet in mee. Wanneer iemand richting het hoofd schopt, kan dit zwaar lichamelijk letsel opleveren. Dat is het uitgangspunt en dat geldt ook voor de man uit Eerbeek. Daarnaast gaven de agenten ook aan dat man gericht schopte en de beveiliger deze trap niet zag aankomen.

Bijzondere voorwaarden

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Aan de straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo heeft de man een meldplicht bij de reclassering. Ook krijgt de man een ambulante behandeling.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal 700 euro aan de beveiliger betalen. Dit bedrag bestaat uit 450 euro voor de kosten van de bril. De overige 250 euro bestaat uit immateriële schade: de beveiliger schok van de hevigheid van het geweld en had zoiets nog niet eerder meegemaakt.

Uitspraken