Laden...

Man uit Etten veroordeeld voor brandstichting Maserati

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Etten veroordeeld voor brandstichting Maserati
Arnhem, 24 december 2021

De rechtbank veroordeelt een 35-jarige man uit Etten voor brandstichting, mishandeling en bedreiging. De rechtbank legt een celstraf van 18 maanden op.

Illustratieve afbeelding

De man stak in juni 2019 de Maserati in brand van zijn ex-werkgever, die hem kort daarvoor had ontslagen. Ook spoot hij een vrouw - die een verklaring in die zaak had afgelegd - met pepperspray in het gezicht. Verder bedreigde hij vanuit de gevangenis een man die tegen hem had verklaard.

Geen tbs

De officier van justitie had ook tbs met dwangverpleging geëist. De rechtbank legt echter geen tbs op, omdat deskundigen geen stoornis bij de man hebben kunnen vaststellen. Dit is wel vereist om een tbs-maatregel te kunnen opleggen. 

Schadevergoeding

De man moet ook schadevergoeding van 400 euro betalen aan de mishandelde vrouw. Hij heeft de gevangenisstraf al in voorarrest uitgezeten zodat hij niet terug hoeft naar de gevangenis.

Uitspraken