Laden...

Zittingsrooster rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Gelderland > Zittingsrooster

Zittingen rechtbank Gelderland

Zittingen van de rechtbank Gelderland vinden plaats op de locaties Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen en Zutphen. De meeste zittingen bij onze rechtbank zijn openbaar. U kunt hier als bezoeker bij aanwezig zijn. Het kan voorkomen dat er geen verdachte/partijen verschijnen of dat een rechter beslist om een zaak toch achter gesloten deuren (zonder publiek) te gaan behandelen.

Groepsbezoeken

Wilt u met een groep (meer dan 5 personen) naar de rechtbank komen? Bekijk dan eerst deze pagina voor het aanmelden van de groep.

Bezoekersinformatie

In deze flyer (pdf, 1,7 MB) leest u belangrijke informatie voor als u naar de rechtbank Gelderland komt. Bekijk ook deze pagina voor meer bezoekersinformatie en deze pagina voor de routebeschrijving per locatie.

Beëdiging

Beëdigingszittingen voor onder meer advocaten, reclasseringsmedewerkers, deurwaarders en ambtenaren voor de locatie Arnhem vinden elke maand plaats op woensdag van 08.45 tot 09.45 uur. Zie: Beëdigingszittingen 2024.
De kandidaat-notarissen worden 1 keer per maand op een aparte (gezamenlijke) zitting beëdigd. De (toegevoegd-)notarissen worden afzonderlijk beëdigd.

Civiel recht

Bekijk de kort gedingen op het gebied van civiel recht waarover deze week zittingen plaatsvinden:

Kanton

Zittingen waarin de kantonrechter dagvaardingen behandelt, heten rolzittingen. Deze vinden plaats op de onderstaande dagen, plaatsen en tijdstippen:
Apeldoorn: woensdag vanaf 10:00 uur
Arnhem: woensdag vanaf 10:00 uur
Nijmegen: vrijdag vanaf 10:00 uur – in de oneven weken
Zutphen: woensdag vanaf 10:00 uur

2024


2023

Deurwaarders en advocaten kunnen in het Zaaksverdelingsreglement (officielebekendmakingen.nl) lezen waar zaken moeten worden aangebracht.

Beëdiging

Beëdigingszittingen voor onder meer advocaten, reclasseringsmedewerkers, deurwaarders en ambtenaren voor de locatie Arnhem vinden elke maand plaats op woensdag van 08.45 tot 09.45 uur. Zie: Beëdigingszittingen 2024
De kandidaat-notarissen worden 1 keer per maand op een aparte (gezamenlijke) zitting beëdigd. De (toegevoegd-)notarissen worden afzonderlijk beëdigd.