Laden...

Eris-onderzoek: OM start 11 januari met requisitoir

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Eris-onderzoek: OM start 11 januari met requisitoir
Utrecht, 14 december 2021
Op dinsdag 11 januari 2022 begint het Openbaar Ministerie aan het requisitoir in het Eris-onderzoek. In totaal zijn daar 6 zittingsdagen voor uitgetrokken. De officieren van justitie maken in het requisitoir hun standpunten in de verschillende zaken duidelijk en eindigen daarin met een (straf)eis. Alle zittingen vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol en beginnen om 9:30 uur.

Eris-onderzoek

In het Eris-onderzoek worden onder andere verdachten vervolgd die volgens het Openbaar Ministerie een (leidinggevende) rol hadden bij motorclub Caloh Wagoh. Het OM verdenkt in totaal 21 verdachten, onder wie een kroongetuige, van onder meer 5 liquidaties en meerdere pogingen daartoe. De inhoudelijke behandeling van het Eris-onderzoek begon op maandag 30 augustus van dit jaar in De Bunker, de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. In de afgelopen maanden behandelde de rechtbank Midden-Nederland alle 18 deelonderzoeken. Die feitenbehandeling werd op donderdag 2 december afgerond. 

Requisitoir en pleidooien

Het woord is nu aan het Openbaar Ministerie. Op dinsdag 11 januari starten de officieren van justitie met hun requisitoir. Daar zijn ook 13, 14, 18, 20 en 21 januari voor uitgetrokken. Vanaf 25 januari komen de advocaten van de verdachten aan het woord met hun pleidooien. Een concrete planning is te vinden op deze pagina

Belangstellenden

Journalisten die bij het requisitoir en de pleidooien aanwezig willen zijn, moeten zich aanmelden bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 4 januari, 12.00 uur, via midden-nederland@rechtspraak.nl. Journalisten worden verzocht om bij hun aanmelding duidelijk aan te geven op welke dagen van het requisitoir en de pleidooien ze aanwezig willen zijn. In verband met het grote aantal verdachten en advocaten, in combinatie met de geldende coronamaatregelen, is maar beperkt ruimte in de zittingszaal. De zaak is daarom ook te volgen vanuit andere ruimten. Het is nu nog onduidelijk of er ook genoeg plek is voor publiek. Dit hangt af van de aanwezigheid van procespartijen en journalisten. Publiek kan zich aanmelden via het aanmeldformulier

Uitspraken