Expositie Edith Bons op eerste verdieping gebouw B in Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Expositie Edith Bons op eerste verdieping gebouw B in Rotterdam
Rotterdam, 04 mei 2017

Beeldend kunstenaar Edith Bons exposeert schilderijen op de eerste verdieping van het kantorengebouw in Rotterdam, gebouw B, tot 30 augustus 2017.

Over Edith Bons
Geboren in 1952 te Merauke (voorm. Nederlands-Nieuw-Guinea. Thans Papua, een provincie van de republiek Indonesië.) In 1962 kwam zij met haar ouders naar Nederland.

Haar opleiding heeft zij in Groningen gevolgd aan Kunst Academie Minerva. Zij studeerde in 1985 af bij beeldend kunstenaar/docent Toon Verhoef. Na haar afstuderen heeft Edith anderhalf jaar in Indonesië gewerkt en geëxposeerd. (Yogyakarta). Nog steeds keert zij regelmatig terug naar haar moederland om er te werken, te exposeren en te discussiëren met haar Indonesische collega’s.

Zij  heeft binnen haar oeuvre een zoektocht ondernomen naar identiteit. Vanuit een persoonlijke drive waarin haar vader- en moederland een grote rol spelen, heeft zij zichzelf een positie verworven dat zich bevindt in het grijze gebied tussen het wit en het zwart. (Het poleng-motief): zij eigent zich het beste uit twee culturen toe.
De kunst van Edith Bons is opgebouwd uit een veelheid aan technieken en materialen. Omdat identiteit vaak verborgen zit in de volkscultuur, is de vormentaal die zij gebruikt van een etnografische oorsprong. Ook past zij elementen toe uit de natuur. Zij heeft een zeer persoonlijke zeggingskracht ontwikkeld die tegelijkertijd individueel als archetypisch is. De iconografie  uit haar moederland heeft de voorkeur. Door haar liefde voor de vruchtbaarheidsgodin Dewi Sri uit de Javaanse mythologie, is  ook recentelijk rijst in haar oeuvre gekomen. (Dewi Sri is tevens de godin van de rijst). Zij past deze toe in haar (video)installaties, wandobjecten, beelden en schilderijen c.q. foto’s in de gemengde techniek.

Meer informatie op www.edithbons.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten