Laden...

Publicatieverbod uitzending 26 juni 2019 afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Nieuws > Publicatieverbod uitzending 26 juni 2019 afgewezen
Rotterdam, 26 juni 2019

De kort geding rechter in Rotterdam heeft zojuist beslist dat de televisie-uitzending van vanavond in Pointer (KRO-NCRV) ongewijzigd kan doorgaan. Ook de radio-uitzending van zondag en de internetpublicatie van Follow The Money, allemaal over het onderwerp “zorgcowboys”, mogen doorgaan.  Een aanbieder van (thuis)zorg en haar directeur hadden diverse ge- en verboden gevorderd, omdat zij bang zijn dat de uitzendingen en publicatie grote schade zullen aanrichten.
In Nederland kan een publicatie alleen bij hoge uitzondering voor de verschijning of publicatie worden tegengehouden. Zo’n heel bijzonder geval was het hier niet. Dat er mogelijk iets negatiefs over de onderneming zal worden gezegd is niet genoeg. Belangrijke feiten stonden vast, er was behoorlijk feitenonderzoek gedaan en voldoende gelegenheid tot wederhoor geboden.
Ook de vorderingen om allerlei documenten af te staan zijn afgewezen, net als de vordering tegen een ex-client om te zwijgen over haar bezwaren.

Uitspraken