Laden...

Formulieren machtiging en verantwoording

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCiviel > Curatele, bewind en mentorschap > Formulieren machtiging en verantwoording

Indienen via Aansluitpunt Toezicht

Bent u een professionele bewindvoerder en curator en is uw kantoorsysteem verbonden met het digitale Toezicht-systeem van de Rechtspraak? Dan dient u het verslag en formulier digitaal in via dit Aansluitpunt Toezicht.

 

Boedelbeschrijving

De boedelbeschrijving is een overzicht van de bezittingen en schulden van de betrokkene bij het begin van het bewind of de curatele en een overzicht van de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Dit stuurt u binnen 4 maanden na uw benoeming naar de kantonrechter.

Machtiging

Een machtiging van de kantonrechter voor aankopen, verkopen en schenkingen bij curatele en bewind vraagt u aan met het formulier Machtigingsverzoek (pdf, 203,7 KB).

Verklaring nalatenschap

Met het formulier verklaring nalatenschap (pdf, 631,7 KB) kunt u voor de onder bewind/curatele gestelde erfgenaam aangeven of deze de nalatenschap verwerpt of beneficiair aanvaardt.

 

Periodieke rekening en verantwoording

Als professionele bewindvoerder of curator maakt u het verslag door het pdf-formulier Rekening en verantwoording (pdf, 469,3 KB) in te vullen. 

 1. Downloaden pdf-formulier 
 2. Opslaan op uw computer 
 3. De gevraagde gegevens invullen 
 4. Afdrukken
 5. Handtekeningen zetten en 
 6. Via de post versturen naar de rechtbank

Formulier tussentijdse evaluatie

Als professionele bewindvoerder of curator maakt u het verslag door het pdf-formulier Tussentijdse evaluatie maatregel (pdf, 283,3 KB) in te vullen.

 1. Downloaden pdf-formulier 
 2. Opslaan op uw computer 
 3. De gevraagde gegevens invullen 
 4. Afdrukken 
 5. Handtekeningen zetten en 
 6. Via de post versturen naar de rechtbank

 

Eindrekening en verantwoording

Bij het einde van de curatele of het bewind, of bij het einde van uw werkzaamheden als curator of bewindvoerder, maakt u over de laatste periode een overzicht van de inkomsten en uitgaven, het vermogen en de eventuele schulden van de betrokkene. Deze eindrekening en verantwoording legt u af aan de: 

 • betrokkene, of 
 • opvolgend curator of bewindvoerder, of 
 • erfgenaam van betrokkene 

Als deze persoon akkoord gaat met de eindrekening en verantwoording, plaatst hij zijn handtekening. Als hij niet akkoord gaat, moet hij de redenen aangeven.

Voor de eindrekening na uw ontslag of de opheffing van de bescherming, kunt u gebruikmaken van het formulier Rekening en verantwoording (pdf, 469,3 KB)

Wilt u een eind-R&V indienen vanwege een bewindvoerderswijziging? Raadpleegt u dan Hulpkaart indienen Eind-R&V bij een uitvoerderswijziging (pdf, 158,2 KB)

Voor de eindrekening na overlijden van betrokkene gebruikt u het formulier Eindrekening en verantwoording na overlijden (pdf, 1019 KB)

Rapportage mentor aan rechtbank

Als professionele mentor dient u een jaarlijks mentorschapsverslag over het verloop van het mentorschap in bij de kantonrechter.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:


InstagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Op dit moment is het drukker bij ons dan u gewend bent, de wachttijd kan hierdoor oplopen. We doen ons best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan.