Het onderzoek Eris gaat over vijf liquidaties die zijn uitgevoerd in 2017 en plannen om een aantal andere personen te vermoorden. Nadat een verdachte van één van de liquidaties een overeenkomst met het openbaar ministerie had gesloten om als kroongetuige op te treden, kwam het onderzoek in een stroomversnelling. In november 2018 vonden aanhoudingen en huiszoekingen plaats. Bij de hoofdverdachte werden diverse computers en andere gegevensdragers aangetroffen. Op die gegevensdragers vond de politie onder meer opnamen van gesprekken die de hoofdverdachte met anderen had gevoerd over liquidaties en opdrachten voor liquidaties.
In totaal zijn in het onderzoek Eris 21 personen vervolgd. In 19 gevallen is hoger beroep ingesteld. Door de kroongetuige is geen hoger beroep ingesteld.
De drie mannen die tot levenslange gevangenisstraf zijn veroordeeld, zijn behalve de hoofdverdachte een man van 42 uit Amsterdam en een man van 39 uit Nieuwegein. De betrokkenheid van deze twee mannen bleek uit de door de hoofdverdachte gefilmde geheime berichten. Zij gaven opdrachten voor een aantal van de gepleegde liquidaties door, en ook voor liquidaties die uiteindelijk niet zijn uitgevoerd.
Vijf personen zijn in hoger beroep vrijgesproken. De overige elf verdachten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van één jaar wegens afpersing tot 28 jaar wegens betrokkenheid bij liquidaties. Onder hen is een 38-jarige man uit Amsterdam. Hij was door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Het hof oordeelt dat in zijn geval de maximale tijdelijke gevangenisstraf van dertig jaar een passende straf is voor twee moorden. Omdat hij al eerder voor één van die moorden onherroepelijk was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar en 8 maanden, wordt hem nu een straf van 9 jaar en 4 maanden opgelegd, zodat het totaal op dertig jaar uitkomt.