Laden...

Regels en procedures gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Regels procedures en klachten

Algemeen

De besturen van de gerechtshoven en rechtbanken hebben op grond van artikel 21 van de Wet op de rechterlijke organisatie een zaaksverdelingsreglement vastgesteld, waarin per zittingsplaats wordt bepaald voor welke categorieën van zaken in die zittingsplaats zittingen worden gehouden. Het zaaksverdelingsreglement van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (officielebekendmakingen.nl) is op 18 april 2014 in de Staatscourant geplaatst.

 

Invoering regiegesprek civiele zaken

In het voorjaar van 2021 heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden succesvol geëxperimenteerd met regiegesprekken in civiele handelszaken. Direct na het aanbrengen van de zaak namen raadsheren contact op met de advocaten om de beste aanpak voor hun zaak door te nemen.

Pilot regie in relatievermogensrecht zaken

De laatste jaren krijgt het hof meer zaken over huwelijksvermogensrecht en over de afwikkeling tussen ex-samenwoners. De omvang van de dossiers neemt toe. Het hof streeft ernaar het overzicht beter te bewaken via transparante dossiers en een formulier relatievermogensrecht.

 

Deze specifieke reglementen, procedures en formulieren zijn aanvullend/afwijkend van de landelijke reglementen, procedures en formulieren. Bekijk het volledige overzicht met landelijke reglementen en klachten.