Laden...

6 juli: Consultatiebijeenkomst procesreglement NCC voor advocaten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > 6 juli: Consultatiebijeenkomst procesreglement NCC voor advocaten
Den Haag, 14 juni 2017

De Rechtspraak is bezig met de oprichting van de Netherlands Commercial Court (NCC). Op donderdag 6 juli 2017 wordt een consultatiebijeenkomst gehouden rond het procesreglement van de NCC. Advocaten worden hiervoor van harte uitgenodigd.

De NCC richt zich specifiek op de behandeling van internationale handelsgeschillen. Zaken zullen standaard in het Engels worden behandeld. De NCC wordt een bijzondere kamer van de Amsterdamse rechtbank en van het gerechtshof Amsterdam.

​Procesreglement

In voorbereiding op de lancering van de NCC is de Rechtspraak bezig met het opstellen van het procesreglement. Dit reglement beschrijft de werkwijze van de NCC: de procedures en termijnen, het aanbrengen van zaken, het indienen van stukken en het oproepen van getuigen.

Input advocaten belangrijk

De Rechtspraak wil dat het procesreglement van de NCC optimaal aansluit bij de praktijk. De inbreng van advocaten is daarbij van grote waarde.  Daarom worden advocaten hierbij uitgenodigd deel te nemen aan een consultatiebijeenkomst rond het procesreglement van de NCC.

​Wetswijziging

Voor de inrichting van de NCC is een wetswijziging nodig, onder meer om het mogelijk te maken om in het Engels uitspraak te doen. Op 24 februari 2017 stemde de Ministerraad in met het wetsvoorstel. De Raad van State bracht inmiddels advies uit over het wetsvoorstel. Vervolgens zullen de Tweede en Eerste Kamer zich erover uitspreken.

Locatie, tijd, aanmelden

De consultatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 juli 2017 vanaf 15:30 uur, bij het gerechtshof Amsterdam. Aansluitend is er vanaf 17:15 uur een borrel.
Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk door een e-mail te sturen naar: ncc@rechtspraak.nl. Het concept-procesreglement wordt na aanmelding toegezonden.

Zie ook:

Speciale handelsvoorziening voor grote handelsconflicten

Internetconsultatie van start voor wetsvoorstel Netherlands Commercial Court

Plan voor speciale voorziening handelsconflicten definitief

Uitspraken