Laden...

DDoS-aanval zorgt voor problemen bij websites van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > DDoS-aanval zorgt voor problemen bij websites van de Rechtspraak
Den Haag, 10 november 2021

 
(Update 11/11/21, 8.00 uur: Problemen door DDoS-aanval voorbij; websites Rechtspraak weer bereikbaar)

Vanwege een DDoS-aanval zijn sinds dinsdagochtend websites van de Rechtspraak slecht bereikbaar. Burgers, advocaten en andere professionele procespartijen kunnen problemen ondervinden bij het bezoeken van rechtspraak.nl en het raadplegen van online registers en - formulieren. Ook is het niet mogelijk om online zittingen bij te wonen en zijn diensten waarvoor moet worden ingelogd (zoals de roljournalen, Mijn Rechtspraak, Mijn Strafdossier en andere portalen) slecht bereikbaar.

Bij een DDoS-aanval (distributed denial of service-aanval) wordt een grote hoeveelheid verkeer op een server afgestuurd. Omdat de server dat niet kan verwerken, lopen de diensten die vanaf die server draaien vast.

Oplossing

De Rechtspraak werkt in overleg met externe leveranciers aan een structurele oplossing, maar er kan helaas geen voorspelling worden gedaan hoe lang de problemen nog duren. Morgenochtend volgt nieuwe informatie.

Het advies aan gebruikers van de bovenstaande diensten is om het later nog een keer te proberen. De data van bezoekers is niet in gevaar.

De Rechtspraak doet aangifte van de aanval.

Vragen

Als u vragen heeft, dan kunt u maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur contact opnemen met het Rechtspraak Servicecentrum. Op vrijdag kan dit tussen 08.00 en 17.30 uur.

Bel 088 361 61 61 of stuur een bericht via onze social media kanalen WhatsApp, Twitter, Facebook of Instagram.

Zie ook: overzicht van actuele storingen en onderhoud

NB: Alle publicaties van faillissementen, surseances en schuldsaneringen op woensdag 10 november 2021 (insolventies) kunt u bekijken via de website van de Staatscourant.

Uitspraken