Laden...

Vanaf 24 september is het de Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Vanaf 24 september is het de Week van de Rechtspraak
Den Haag, 17 september 2018

Rechtbanken en gerechtshoven vieren volgende week de Week van de Rechtspraak. Van 24 tot en met 28 september worden door het hele land activiteiten georganiseerd die laten zien welk werk rechters en raadsheren dagelijks doen. De week richt zich speciaal op jongeren. Zo staan rechters voor de klas en is de Week te volgen via Instagram.

In de klas en online

Illustratieve foto

Gastlessen over zware criminaliteit, identiteitsfraude en straffen die jongeren kunnen krijgen, geven scholieren de kans om rechters het hemd van het lijf te vragen. Jongeren die de dingen liever online bekijken en willen reageren, kunnen vanaf 24 september terecht op Instagram. Speciaal voor hun leeftijdgenoten plaatsen de Rechtspraak Reporters daar stories (korte video’s).

Andere activiteiten

Verschillende rechtbanken organiseren daarnaast eigen activiteiten tijdens de week. In Den Bosch bijvoorbeeld zijn alle leeftijdsgroepen welkom bij een duik in de archieven. Rechters nemen bijzondere uitspraken uit een ver verleden onder de loep en vertellen hoe het er nu aan toe gaat. In Gelderland is een essaywedstrijd voor studenten uitgeschreven en het hof in Den Haag houdt speciale Meet the Judge-bijeenkomsten.

Uitspraken